Redacció •  Catalunya •  20/04/2017

Homenatge a la República a Badalona

"El proper dissabte 22 d'abril a les 11 del matí la Comissió Republicana de Badalona organitza un acte d'homenatge a la Segona República Espanyola a la Plaça Rosa dels Vents, al costat del Pont del Petroli."

Homenatge a la República a Badalona

El passat divendres 14 d’abril va ser el 86è aniversari de la proclamació de la Segona República, Podem Badalona, ​​EUiA i ICV volíem retre l’homenatge que des de fa uns anys es venia fent i per això hem constituït aquesta comissió. El fet de que el dia 14 fos festiu va traslladar l’acte al proper dissabte dia 22 de abril. La nova Comissió Republicana de Badalona organitza l’acte d’homenatge a la Segona República Espanyola el dissabte 22 d’abril a la Plaça Rosa dels Vents a les 11 del matí que estarà acompanyat d’un refrigeri obert a tota la ciutadania, dinamitzat per musica i l’exposició d’una sèrie de poemes seleccionats per a l’ocasió.

L’acte es realitzarà a uns metres del mural que commemora el 86è aniversari de la proclamació de la república que es descobrirà en aquest mateix moment, i realitzat especialment per a l’acte per la Comissió. A més s’ha organitzat un seguit de penjades de grans banderes republicanes en tots els districtes de la ciutat, construint república barri a barri, pintant així Badalona de vermell, groc i lila.

Continuem reivindicant la Segona República Espanyola no només com un acte de justícia, reparació i memòria històrica als milers de lluitadors i lluitadores per la democràcia que la van defensar durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, i que encara no han obtingut un reconeixement formal per part de l’Estat a la seva lluita i al seu sacrifici, sinó com a projecte emancipador on s’assoliren les cotes més altes de justícia social, igualtat de gènere i de drets i llibertats civils fins al moment en tota la història d’Espanya i Catalunya, esdevenint exemple de progrés a Europa i al món. Per això com vam ser, som i seguirem sent una organització republicana, que reivindiqui un model d’estat republicà i els seus valors de llibertat, igualtat i fraternitat.

Convidem a tota la ciutadania que vulgui venir a participar en aquest homenatge i a gaudir d’un bon matí republicà a la Plaça Rosa dels Vents. La república la construïm entre tots i totes!

Salut i República!


II República /