Redacció •  Catalunya •  20/03/2019

Recuperem les tres xemeneies per als barris

Us convidem demà dijous 21 de març, a les 12h, a la presentació de la campanya ‘Recuperem les Tres Xemeneies per als barris’, punt emblemàtic on es va iniciar ara fa 100 anys la Vaga de la Canadenca.

Recuperem les tres xemeneies per als barris

La campanya que reclama per al barri els edificis de les Tres Xemeneies, punt emblemàtic on es va iniciar ara fa 100 anys la Vaga de la Canadenca, i actualment espai en desús, convida a la premsa i mitjans a la presentació de la campanya ‘Recuperem les Tres Xemeneies per als barris’ el proper dijous 21 de març, a les 12h, al Parc de les Tres Xemeneies.

Aquest acte s’emmarca dins la campanya iniciada després que el passat mes de maig de 2018 la gestora especialitzada en compra-venda Conren Tramway adquirís els edificis adjacents. A diferència dels anteriors propietaris, Conren Tramway ha iniciat un projecte que pretén forçar la recalificació dels terrenys mitjançant fets consumats. Aquesta empresa reconvertir l’edifici en oficines per 1500/2000 persones d’alt nivell adquisitiu amb una operació d’especulació de gairebé 100 M de euros.

El fet que les Tres Xemeneies esdevingués un edifici d’oficines d’empreses transnacionals provocaria una reacció en cadena amb un nefast efecte immobiliari. Davant la possibilitat què el procés gentrificador que patim avui en dia a l’Avinguda del Paral·lel s’acceleri, i l’amenaça que la seva ona expansiva elititzadora afecti i expulsi les veïnes dels ja malmesos barris de Poble Sec, Raval i Sant Antoni, les entitats i moviments populars ens hem organitzat per donar-li la volta a aquesta situació. Reivindiquem aquest espai per a la ciutat en forma d’equipaments públics i habitatge social per pal·liar l’emergència habitacional que patim.

A dia d’avui, la campanya compta amb el suport de més de 150 signatures de persones individuals i col·lectius.

 


Acció Raval /