Redacció •  Catalunya •  19/06/2018

Barcelona En Comú participa en la manifestació del Dia Mundial del Refugiat a Bolonya per denunciar les polítiques de Salvini i donar suport a les ciutats refugi italianes

Enric Bárcena, portaveu de BComú, viatja a Bolonya, Pàdua i Venècia per participar en actes amb el moviment municipalista italià.

Barcelona En Comú participa en la manifestació del Dia Mundial del Refugiat a Bolonya per denunciar les polítiques de Salvini i donar suport a les ciutats refugi italianes

Barcelona, 19.6.2018

Aquesta setmana Barcelona En Comú serà a tres ciutats italianes amb l’objectiu de construir llaços de solidaritat entre els projectes municipalistes del sud d’Europa i enfortir la xarxa global de ciutats sense por.

En el marc del viatge, Enric Bárcena, portaveu de Barcelona En Comú, participarà en la manifestació “Drets per a totes: contra el govern de Salvini-Di Maio» que se celebra a Bolonya el 20 de juny, Dia Mundial del Refugiat.

Amb l’Aquarius s’ha posat de nou a l’agenda política i mediàtica que l’arribada de persones refugiades a diverses ciutats d’Europa és una emergència real. Barcelona En Comú considera imprescindible que el nou Govern socialista a Madrid posi els recursos necessaris a disposició dels ajuntaments que estan en primera línia donant-hi resposta. «Tant a Itàlia com a Espanya són les ciutats – Nàpols, Messina, Barcelona, València – les que estan defensant els drets humans i la vida”, ha manifestat Enric Bárcena, qui ha afegit: “Ens toca pressionar els governs centrals des del carrer i des dels ajuntaments perquè estiguin a l’alçada i, per descomptat, denunciar les polítiques i discursos de l’extrema dreta que propaguen polítics com Salvini”.

Bárcena va començar el viatge el 17 de juny al centre social Montanari a Bolonya amb un debat sobre el ‘nou municipalisme’ juntament amb la regidora de Coalizione Civica Emily Clancy, en el marc de les jornades Come Fare Bene. El dia 18 va participar a l’acte “Dalle città all’Europa, dalle piattaforme civiche alle confluenze” sobre els processos de confluència multinivell, organitzat per Coalizione Cívica per Padova.

Demà, 20 de juny, Bárcena participarà al matí en la jornada “Can Institutions learn? Scaling-up innovation in urban regeneration settings” sobre regeneració urbana i participació a la Universitat de Venècia (IUAV). A la tarda, tornarà a Bolonya per sumar-se a la manifestació i assistir a l’assemblea pública “Bologna incontra Barcellona”, organitzada per la Fondazione Innovazione Urbana i la Fondazione Gramsci Emilia-Romagna, i on hi intervindrà també l’Alcaldessa Ada Colau.

Bárcena i Colau tancaran el viatge amb la cerimònia d’entrega del Guardó Turrita d’Oro (Distinció de la Ciutat de Bolonya) a l’Alcaldessa de Barcelona el dia 21 de juny.

 


Barcelona en Comú /