Redacción •  Catalunya •  17/05/2019

Ada Colau: «Barcelona doblarà la seva oferta d’energia renovable i generarà nova ocupació»

Barcelona Energia ampliarà els seus serveis al comerç i al vehicle elèctric.

Ada Colau: «Barcelona doblarà la seva oferta d’energia renovable i generarà nova ocupació»

Barcelona, 17.05.19.

Ada Colau ha anunciat avui que tornarà a doblar la generació d’energia renovable municipal. Aquest creixement s’aconseguirà impulsant l’autoconsum i les inversions en renovables de forma socialitzada com ja s’ha començat a fer amb èxit. “La transició ecològica és també transició energètica i Barcelona ha estat punta de llança d’aquest mandat amb la creació de Barcelona Energia”. “Barcelona Energia ens ha permès desconnectar d’Endesa i un estalvi de 100 euros anuals a les famílies”, ha assenyalat Colau, que inclou aquesta nova mesura dins del paquet de propostes que formen el Green New Deal de Barcelona en Comú enfront de l’emergència climàtica.

Tanmateix, Barcelona Energia oferirà serveis tècnics com la instal·lació de plaques, oferirà tarifes especials a vehicles elèctrics i ampliarà els seus serveis a altres ajuntaments i a comerços.

Colau també ha anunciat l’enfortiment dels Punts d’Assessorament Energètic, “un dels èxits del mandat que ha evitat 17.000 talls de subministrament” per aturar els abusos de les companyies i que no es produeixi cap tall de subministrament a la ciutat i alhora assessorar a les famílies per una millor gestió energètica i un estalvi en les llars.

Colau també ha anunciat l’ampliació dels ajuts a la rehabilitació per arribar a 75.000 habitatges, 30.000 dels quals amb energia renovables o aïllament energètic.

Aquest conjunt de mesures no només ajudarà les famílies, també permetrà generar 8.000 llocs de treball directes en instal·lació, gestió i rehabilitació, una de les conseqüències del canvi de model econòmic derivat de la transició ecològica cap a una Barcelona Verda. “Volem una economia diversificada que aposti pels sectors estratègics”, ha assenyalat la cap de llista de Barcelona en Comú.

Eloi Badia, candidat de la llista, ha remarcat la necessitat de que els municipis facin política energètica per guanyar sobirania amb energia de proximitat i renovable al “país amb l’energia més cara de la Unió Europea”. En aquest sentit, Badia ha reclamat a la Generalitat que doni una resposta a la signatura del conveni amb Barcelona Energia, que fa més d’un any que espera.

 


Ada Colau /  Barcelona en Comú /  energía renovable /