CeCP •  Redacció •  Catalunya •  16/09/2019

Mena: “Hem d’arribar a un acord d’estabilitat progressista i evitar eleccions”

El portaveu de Catalunya en Comú li demana responsabilitat a Sánchez i que recordi el cas d’Andalusia, on governa la dreta perquè el PSOE va avançar les eleccions per interessos partidistes.
Mena: “Hem d’arribar a un acord d’estabilitat progressista i evitar eleccions”
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha remarcat aquest matí en roda de premsa que les properes 48 hores seran decisives. “És l’última oportunitat que tenim per evitar una repetició electoral, que sembla que és el que vol Pedro Sánchez, que voldria dir el fracàs de la política”, ha dit. “Aquest escenari seria una falta de respecte cap al conjunt de la ciutadania; la gent no s’equivoca quan vota, i el 28 d’abril van votar per una coalició progressista”, ha insistit. Mena ha demanat a Sánchez que “reflexioni i pensi en Andalusia, on el PSOE va avançar les eleccions per interessos partidistes i on, malgrat guanyar, les dretes van sumar més escons i avui hi ha un govern que fa polítques contra la gent”. 
 
Amb aquest panorama, el Consell Nacional del partit, celebrat ahir, va marcar-se com a obectiu evitar la repeteció de les eleccions. “No arribar a un acord d’estabilitat progressista serà una irresponsabilitat per part de Pedro Sánchez, que està decidit a anar eleccions fins i tot en contra de les seves bases, que la nit electoral li van deixar molt clar que ‘sí se puede’ i que ‘con Rivera no’”, ha dit Mena. El portaveu també ha recordat que diversos líders socialistes governen amb Podemos en moltes comunitats autònomes.
 
Amb tot, malgrat l’enrocament del president en funcions, Mena ha insistit en que des dels comuns “no tirarem la tovallola i treballarem fins l’últim moment per arribar a un acord”. Preguntat per la trobada de demà del líder d’En Comú Podem, Jaume Asens, amb el rei en el marc de la ronda de consultes, el portaveu ha dit que el millor escenari seria la convocatòria d’una sessió d’investidura. “Ens donaria més temps per negociar, al juliol ens van faltar només unes hores”.
 
Per últim, Mena ha anunciat que Catalunya en Comú s’adherirà a la vaga mundial pel clima del proper 27 de setembre. “Estem en una situació d’emergència climàtica, els governs han d’estar a l’alçada”.

Congreso de los diputados /  Gobierno de España /  investidura /