CGT Catalunya •  Catalunya •  15/02/2018

El secretari general de la CGT de Catalunya no anirà a la citació del jutjat de Cerdanyola

El secretari general de la CGT de Catalunya no anirà a la citació del jutjat de Cerdanyola en relació a la seva imputació en el cas 27 i més.

Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya i professor de la UAB, ha fet arribar avui la següent nota al jutjat de Cerdanyola que està realitzant la instrucció del cas “Som 27 i més”.
Al Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Cerdanyola
Informat per la meva advocada de la citació pel proper 21 de febrer, els comunico que:
1) Ja vaig comparèixer davant del jutge l’any 2015 per declarar
2) Davant la manca de base de l’acusació que es formula contra meu, no em personaré per voluntat pròpia en relació aquest procediment
Soc professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i sindicalista. El meu compromís amb una universitat pública i social ha sigut sempre públic i explícit, amb la meva feina acadèmica i la meva tasca sindical. Una tasca i un compromís que no ha de ser objecte d’un tractament judicial i que continuaré fent com fins ara assistint diàriament al meu lloc de treball al Departament de Prehistòria de la UAB. No pretenc defugir res ni ningú. 
Senzillament no trobo explicació a un procediment penal com aquest si no és per reprimir la meva militància sindical i de lluita contra la privatització de la universitat.
Cordialment
Ermengol Gassiot Ballbè
 
El company Gassiot ha rebut una nova citació d’aquest jutjat, a més de diverses trucades del cos de Mossos d’esquadra, per a que es personi  per tal de recollir l’escrit d’apertura de judici oral en el marc del  cas denominat 27iMes, per les protestes estudiantils i laborals a la UAB  la primavera de 2013. Com ja ha reiterat en altres ocasions, el nostre  company ha manifestat la seva intenció de no presentar-se voluntàriament  al jutjat en el que considera que és un altre judici polític. Aquest  fet podria  suposar la detenció del nostre secretari general. De fet, ahir mateix, dues ex-estudiants han estat detingudes per aquests motius i s’afegeixen a les 6 que ja ho havien estat des del passat 7 de gener.
La CGT de Catalunya considera que estem davant d’un procés polític de repressió contra el sindicalisme i el moviment estudiantil que lluita contra la política de retallades i privatitzacions a l’ensenyament públic. 
La CGT dóna tot el suport a totes i cadascuna de les 27 persones imputades de forma aberrant per la fiscalia de l’estat espanyol que demana penes d’entre 11 a 14 anys de presó per una tancada al rectorat de la UAB el 2013. 
La CGT de Catalunya cataloga l’actuació de la fiscalia de l’estat com pròpia d’una espiral embogida de repressió. Repressió practicada contra tothom que defensi les llibertats i drets socials de l’acció autoritària del poder.
El nostre sindicat no es deixarà intimidar per cap dinàmica repressora, seguirem dempeus defensant i organitzant a la classe treballadora i seguirem actius i solidaris amb tothom que la pateix.

CGT Catalunya /