Redacció •  Catalunya •  13/06/2018

CatECP proposa que es publiquin les votacions dels grups parlamentaris a les comissions com a mesura de transparència

La portaveu Elisenda Alamany reitera la necessitat d’una taula de diàleg entre les forces polítiques catalanes per “sortir del bloqueig i avançar en l’autogovern”.

CatECP proposa que es publiquin les votacions dels grups parlamentaris a les comissions com a mesura de transparència

Catalunya en Comú Podem ha proposat avui al president del Parlament, Roger Torrent, que es publiquin les votacions dels grups parlamentaris a les comissions, com a mesura de transparència que permeti a la ciutadania saber “què es discuteix i què s’acaba votant” per part de les diverses forces polítiques.

Així ho ha explicat avui la portaveu de CatECP, Elisenda Alamany, que ha subratllat que “venim d’anys de desafecció de la ciutadania, amb institucions que no han estat prou transparents, i aquesta proposta va en a línia d’apropar a la ciutadania la institució”.

Alamany ha celebrat la rebuda positiva que n’ha fet Torrent, que ha comunicat que “buscarà el mecanisme” per sistematitzar la publicació de les votacions, ha explicat.

Taula de diàleg

D’altra banda, la portaveu ha reiterat la necessitat d’establir una taula de diàleg entre les forces polítiques catalanes per tal de “sortir del bloqueig i avançar en l’autogovern”, una de les prioritats que el president del grup, Xavier Domènech, va traslladar-li en la reunió d’ahir al president de la Generalitat, Quim Torra.

“És hora d’abordar els grans consensos que agrupen majories, i ens fan més forts, per establir relacions de bilateralitat amb el govern espanyol”, ha dit. En aquest sentit, ha explicat que Domènech començarà demà a agendar les trobades amb la resta de forces polítiques.


Catalunya en Comú /  Elisenda Alamany /