Congreso de los Diputados •  Redacción •  Catalunya •  12/10/2018

El Parlament de Catalunya reprova Felip VI i aposta per abolir la monarquia

La cambra catalana aprova la proposta de Catalunya en Comú Podem i referma el compromís amb els valors republicans.

El Parlament de Catalunya reprova Felip VI i aposta per abolir la monarquia

El Parlament de Catalunya ha reprovat avui el rei Felip VI i ha afirmat la seva aposta per abolir la monarquia, després d’haver aprovat la proposta de resolució de Catalunya en Comú Podem que també referma el compromís amb els valors republicans i rebutja i condemna el posicionament del monarca i la seva intervenció en el conflicte català, així com “la seva justificació de la violència per part dels cossos policials I’1 d’octubre”.

La resolució aprovada avui al ple del Parlament també reprova “els actes repressius contra la ciutadania” i condemna “les amenaces amb l’aplicació del 155, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals”.

En la seva intervenció fixant la posició de Catalunya en Comú Podem sobre les propostes dels diversos grups, la diputada Yolanda López ha exigit al Govern “un compromís explícit per a revertir les retallades” i que afronti “una reforma fiscal ambiciosa”. López, que ha justificat així que el seu grup no hagi donat suport a les propostes del govern sobre pressupostos i agenda social, ha advertit a l’Executiu que “al debat pressupostari no els hi valdrà amb propostes genèriques”. “Exigirem fets”, ha sentenciat.


Felipe VI /  monarquía /  Parlament de Catalunya /  República /