Redacció •  Catalunya •  11/10/2016

Convoquen Obertura Trobada per la Unitat Popular – Procès Constituent, dissabte 15

Dissabte 15, representants de diverses organitzacions polítiques, sindicats i moviments socials -entre els quals la CUP-CC- celebrarem al Parc de la Ciutadella de Barcelona la Trobada per la Unitat Popular: "Procés Constituent. Una República per canviar-ho tot!". No és un acte de la CUP-CC, però la CUP hi participa àmpliament i hem animat a la nostra militància a participar-hi.
Convoquen Obertura Trobada per la Unitat Popular – Procès Constituent, dissabte 15
En aquest eix es vol treballar al voltant de quins ha de ser els elements constitutius de la República catalana, els quals han de ser els pilars fonamentals i bàsics de la nova institucionalitat que es vol construir.
 
A la TUP hi haurà espais de debat sobre els temes centrals per dur a terme un procés constituent i elaborar una constitució de manera popular. Aquí podeu veure els 8 eixos i els 24 tallers (programa de la TUP). No seran conferències magistrals, seran tallers per a fomentar el debat i la creació col·lectiva. Entre els convidats destaquen l’economista professor de la universitat SOAS de Londres Costas Lapavitsas, la diputada Anna Gabriel, l’activista i hacker Simona Levi, la diputada Gabriela Serra, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Jaume Asens, el politòleg Jordi Muñoz, els diputats Sergi Saladié i Mireia Boya, l’exdiputat David Fernàndez, l’activista Eva Fernàndez, l’advocat i membre de Iridia Andres G.Berrio, la filòsof Marina Garcés, i l’advocat i activista August Gil Matamala, entre molts d’altres.
 
Els 15 membres del comitè organitzatiu de la TUP han llençat un manifest que podeu trobar a la web, que signen ells primer, i que conviden a tothom a firmar.
 
 
Us convidem a cobrir l’acte i els tallers el mateix dissabte i us convoquem al acte inaugural divendres a les 19h.
 
Convocatòria: Acte inaugural de la Trobada d’Unitat Popular
 
Divendres 14 a les 19h
 
Lloc: Parc de la Ciutadella 
 
Parlaran: La representant del procés constituent bolivià Ana Teresa Morales Olivera, i el representant del moviment kurd, president de la Unió de Municipis del Kurdistan turc i alcalde perseguit per l’estat turc, Tuncer Bakirhan; amb el portaveu del SN de la CUP Quim Arrufat.
 
Ana Teresa Morales Olivera (La Paz, Bolívia, 1962). És economista i docent universitària. En 2009, durant el primer mandat d’Evo Morales, va ser nomenada Viceministra de Desenvolupament Rural i Agropecuari. Posteriorment, de 2011 a 2015, durant el segon mandat del President Evo Morales, va ocupar el càrrec de Ministra de Desenvolupament Productiu i Economia plural del Govern bolivià.
 
Va jugar un paper actiu en el procés constituent bolivià. Va formar part de l’equip d’assessors del poder Executiu desplaçats a l’Assemblea Constituent. Una vegada aprovada la Constitució, va ser designada com a coordinadora de la Unitat Jurídica de Desenvolupament Constitucional en l’Assemblea Legislativa Plurinacional, encarregada del desenvolupament legislatiu de la Constitució.
 
Tuncer Bakirhan (Kars, Kurdistan de Turquia, 1970). Llicenciat en Economia, des de 2014 és alcalde de Siirt, ciutat on conviuen kurds, turcs, àrabs i assiris, al sudest de Turquia i capital de la província kurda del mateix nom. Alhora, és president de la Unió de Municipalitats del Sudest d’Anatòlia, mancomunitat que agrupa els ajuntaments kurds de Turquia. Anteriorament, el 2002, fou secretari general del partit HADEP, el partit hegemònic al Kurdistan de Turquia. 
 
Al Kurdistan turc nombroses ciutats han sofert els darrers mesos setges militars i la destrucció total o parcial dels seus centre urbans. L’Estat ha suprimit una trentena d’ajuntaments i empresonats els seus alcaldes, després que els seus ajuntaments, d’acord amb la societat civil, proclamessin l’autonomia democràtica la tardor passada.

CUP /  independentisme /  Procés Constituent /  sobirania /