Redacción •  Catalunya •  11/03/2017

La CUP fa pinya des de Terrassa per recuperar la gestió pública de l’aigua a tots els ajuntaments del país

Mireia Boya i Quim Arrufat criden a participar de la manifestació del proper diumenge dia 19 a Terrassa.

La CUP fa pinya des de Terrassa per recuperar la gestió pública de l’aigua a tots els ajuntaments del país

La CUP ha llançat avui una crida a la ciutadania catalana a demanar des del carrer el control públic de l’aigua. I ho ha fet en el marc de la presentació, aquest matí a Terrassa, de la campanya de suport i convocatòria a la Manifestació Nacional per la remunicipalització de l’aigua que tindrà lloc, a la mateixa ciutat, el diumenge dia 19.

La diputada Mireia Boya ha explicat que el control de l’aigua és una sobirania popular que la ciutadania ha d’exercir, en el marc d’altres sobiranies com l’habitacional o l’alimentària. “No només necessitem recuperar el control de les postres vides en un pla nacional”, ha argumentat.

Així mateix, el portaveu del Secretariat Nacional, Quim Arrufat, ha destacat la necessitat de tenir el control dels recursos hídrics sota domini públic. “I és una condició indispensable pels foments de la futura nova República Catalana”, ha afegit.

Pel que fa Albert Boada, el regidor de Sabadell ha explicat les dificultats que s’estan trobant a l’hora de portar a la pràctica les internalitzacions de serveis. Al seu torn, la regidora de Barcelona, María José Lecha, ha explicat la lluita de la CUP per encetar el debat sobre la gestió pública de l’aigua a l’Ajuntament barceloní.

Finalment, el representat a l’AMB i membre del Secretariat de la CUP, Eduardo Cáliz, ha presentat el nou projecte audiovisual emmarcat dins la campanya “Movem-nos, remunicipalitzem l’aigua!”. Es tracta d’un spot en el que es recuperen els ja icònics ànecs de banyera, els quals criden a traslladar-se fins a Terrassa el proper diumenge.  

Declaracions:

Mireia Boya: «Cal recuperar el control públic de tots els drets bàsics per construir des de les classes populars la nova república.»
Diputada de la CUP Crida Constituent al Parlament de Catalunya.

Quim Arrufat: «Cridem a la participació de tots i totes als carrers de barris, viles, pobles i ciutats per fer front a aquesta situació injusta. Cal convertir la manifestació de Terrassa en una manifestació nacional pel dret a l’aigua.»
Portaveu del Secretariat Nacional de la CUP i ex Diputat al Parlament de Catalunya.


CUP /