Redacció •  Catalunya •  09/11/2016

Insten a la fiscalia especialitzada en delictes d’odi a actuar davant els atacs de Xavier Garcia Albiol

Jose Téllez, Tinent d'Alcaldia de Badalona, regidor de Guanyem Badalona, Conseller Metropolità de la CUP Poble Actiu a l’AMB i militant de la CUP Badalona, amb el suport de la CUP Poble Actiu, posa en coneixement de la fiscalia especialitzada en delictes d'odi  els fets ocorreguts ahir públicament per part de Xavier Garcia Albiol, regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Badalona que va publicar a Twitter una piulada on descriu i banalitza uns fets especialment violents i perillosos, en un estat que es diu democràtic, com és l’intent de linxament a un càrrec electe pel simple fet de tenir una ideologia concreta.

Insten a la fiscalia especialitzada en delictes d’odi a actuar davant els atacs de Xavier Garcia Albiol

Jose Téllez: «Demano als companys d’organització de Xavier Garcia Albiol del PP algun gest de condemna a les actituds de banalització de la violència que fa el seu president». Jose Téllez: “Ja en el passat aquesta persona va protagonitzar actes violents i per això considero que la piulada de la setmana passada no és pot deixar passar com anècdota».

Insten a la fiscalia especialitzada en delictes d’odi a actuar davant aquests fets que considerem enormement greus.

Com es pot comprovar pel to de la piulada i el dibuix que l’acompanya (una cara somrient) en Xavier Garcia Albiol no només no es mostra preocupat pels fets sinó que els considera motiu d’alegria, el que sens dubte, i donada la projecció pública del senyor Garcia Albiol, líder del Partit Popular a la ciutat de Badalona, incita a la comissió d’aquests fets per part dels seus seguidors a les xarxes socials.

L’intent de linxament a un càrrec electe municipal sense més motius que la seva ideologia i la banalització del d’aquests fets amb la incitació que això comporta constitueixen un paradigma inacceptable i una expressió de la intolerància dels que no desitgen més que destruir la pluralitat, i convertir la convivència, la cohesió i la llibertat en fractura.

Entenem que aquest fets tenen una intencionalitat més enllà d’atemorir a Jose Téllez, qui democràticament ha estat triat pel poble de Badalona com a regidor i Tinent d’Alcaldia. Aquesta intenció és la d’atacar i atemorir col·lectivament a tots aquells que pensen de manera diferent, generant un sentiment per expansió de por e inseguretat a la resta de la població. Constituint una violació directa dels principis de llibertat, democràcia, dignitat i de respecte als drets humans.

Parts del text presentat avui a la Fiscalia:

“Tant el fet de l’intent de linxament a un càrrec electe municipal sense més motius que la seva ideologia com la banalització del mateix i la incitació que produeix la piulada del Sr. Albiol constitueix un paradigma i expressió de la intolerància al diferent, efectuada per aquells que no desitgen més que destruir la pluralitat, i convertir la convivència, la cohesió i la llibertat en fractura.”

“La manera en el que el Sr. Garcia Albiol ha expressat la seva idea contraria a la del Sr. Téllez suposa, per les circumstancies, una incitació a l’odi, la discriminació i la violència, infringint valors superiors com la no discriminació per raó d’ideologia.”

“Aquest discurs generador d’odi i d’incitació a la violència no pot tenir cabuda en els drets a la llibertat d’expressió o llibertat ideològica, que no comprenen el dret a incitar a l’odi, a la discriminació per motius ideològics i que no tenen un altre raó de ser que generar hostilitat contra tot aquell que pensa diferent.”

“Com ha senyalat el TEDH la llibertat d’expressió que empara el debat polític no compren un dret absolut, donat que la tolerància i el respecte de la igualtat i la dignitat de tots els sers humans constitueixen el fondament d’una societat democràtica i pluralista. És per això que es considera necessari en una societat democràtica sancionar i preveure totes les formes d’expressió que promoguin, inciten o justifiquin l’odi per motius ideològics.”

“No estem davant d’uns fets aïllats com es pot comprovar, per un cantó hi ha seguidors violents de l’equip YOUNG TALENT que utilitzen el camp de futbol com aparador dels seus actes violents i de difusió del discurs d’odi, i per altra banda el Sr. Garcia Albiol utilitza el seu compte de Twitter amb milers de seguidors per riure i banalitzar aquests actes violents el que suposa de fet una incitació pública a la comissió de nous atacs contra tot aquell que pensa diferent al dirigent del partit popular.”

“Es la fiscalia especialitzada en delictes d’odi qui te la capacitat i els mitjans necessaris per perseguir aquestes conductes especialment lesives per a la convivència, independentment de la rellevància pública de la persona que les cometa, per tant es fa necessari obrir una investigació tant dels fets ocorreguts a l’estadi de Sant Roc el darrer 1 de novembre com per les declaracions efectuada per les xarxes socials pel Sr. Garcia Albiol.”