Redacció •  Catalunya •  08/12/2017

Elisenda Alamany: «Senyora Rovira, o el Pdecat o posem en marxa una Catalunya progressista, però les dues coses no poden ser!»

La número 2 de Catalunya en Comú - Podem avisa que “el que li fa por al PP no són les declaracions simbòliques sinó els canvis reals”.

Elisenda Alamany: «Senyora Rovira, o el Pdecat o posem en marxa una Catalunya progressista, però les dues coses no poden ser!»

“Senyora Rovira, o el Pdecat o posem en marxa una Catalunya progressista, però les dues coses no poden ser!”. Amb aquesta proclama s’ha dirigit avui la número 2 de Catalunya en Comú – Podem, Elisenda Alamany, a la candidata d’Esquerra Republicana, alhora que li ha preguntat si “tornaran a pactar amb els del 3%”, amb “els campions de retallades” i “aquells no han volgut pujar els impostos als rics”. I és que, ha avisat, “el que li fa por al PP no són les declaracions simbòliques, sinó els canvis reals”. “Farem tot el que estigui a les nostres mans perquè Puigdemont pugui recollir la seva acta de diputat, però mai estarem en un Govern amb els hereus del 3%”, ha sentenciat en un acte al Teatre Kursaal de Manresa.

Per a Alamany, aquestes eleccions “van d’acabar amb tots aquells que parlaven d’anhels de canvi amb una via que naixia morta”, però també “de recuperar l’impuls democràtic” amb “un missatge de dignitat contra aquells que ens han volgut veure humiliats”. La candidata ha fet una crida a “la unitat dels catalans i les catalanes que treballarem per objectius comuns” amb “un projecte d’àmplies majories socials”, perquè “quan només guanya el Partit Popular perd”. La número 2 ha demanat el suport a Catalunya en Comú – Podem perquè “només un govern que cuida la gent que hi viu i que hi treballa pot dir que defensa un país”, mentre que “tota la resta són jocs partidistes”.

Ska Keller: “És el torn de la política i no valen les solucions de sí o no”

La vicepresidenta del grup dels Verds / ALE al Parlament Europeu, Ska Keller, ha demanat que “s’escolti a la ciutadania” de Catalunya. Keller ha criticat l’actuació del PP per la violència de l’1 d’octubre i per l’empresonament de polítics però també la del Govern català per la declaració unilateral d’independència. “El Govern espanyol no ha fet cap proposta i el català ha tirat cap endavant sense tenir en compte les conseqüències”, ha assegurat. Per a Keller, “ara és el torn de la política”. “La societat catalana és complexa i per aquest motiu no valen solucions de sí o no”, ha defensat. L’eurodiputada ha demanat que la UE “s’impliqui” a la situació de Catalunya: “És el moment que la UE faci de mediador en aquest conflicte. La UE pot ajudar a reduir la confrontació i a buscar una solució”.

En l’acte també hi ha intervingut la número 33 per Barcelona, Ana Querol, i el número 9, Marc Parés, que ha denunciat que el Govern de la Generalitat “fa massa temps que té el territori i l’agenda social oblidada”, i ha explicat que CatECP es compromet “a fixar un mínim d’inversió social als pressupostos que reverteixi en el territori”.


Catalunya en Comú /