CGT Catalunya •  Catalunya •  08/03/2018

Inici Vaga General Feminista del 8 de març

Arrenca amb força la vaga general feminista
Comença amb força la vaga general feminista del 8 de març.
Fortes mobilitzacions amb talls de vies de comunicació a diferents indrets de Catalunya.
Als centres de treball s’evidencia un seguiment rellevant.
La vaga general feminista és una mobilització internacional, a més de 177 països d'arreu del món.
Des de les 00:00 hores d’avui dijous 8 de març, dia de la dona treballadora, ha arrencat amb força la que serà sense cap mena de dubte la major mobilització feminista de la història a l’estat espanyol. Les persones que en aquest moment estan fent vaga general estan seguint la convocatòria de 24 hores que la CGT i altres sindicats han realitzat pel dia d’avui. La vaga és general laboral, estudiantil i de cures. 
 
Nombrosos talls de carretera, barricades i concentracions de piquets mostren en aquests moments la força d’una vaga general que cerca combatre les desigualtats per raons de gènere i classe. En alguns punts com Manresa i la UAB es produeixen actuacions dels Mossos d’esquadra.
 
La vaga es fa sentir de manera destacada al transport. En els principals mitjans funcionen pràcticament només els serveis mínims. Així, aquesta hora, al Metro de Barcelona està circulant pràcticament els serveis mínims del 50% dels trens que estaven previstos en hora punta d’un dia normal. Els Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies i llarga distància estan patint anul·lacions de destinacions que s’aniran consolidant a mida que avanci la jornada. 
 
A hores d’ara, es preveu molt importants afectacions al sector d’ensenyament i universitats així com en espais feminitzats com la neteja, el sector del Contact Center o entorns amb una forta contractació precària, com ara Telepizza. En el torn de nit d’algunes grans empreses, com ara la SEAT de Martorell, l’afectació de la vaga ha sigut rellevant. Els principals mitjans de comunicació funcionen amb serveis mínims.
 
Tot el dia d’avui els carrers i places de pobles i ciutats estaran plens de reivindicació i lluita, malgrat la intoxicació i boicot que CCOO i UGT han estat realitzant a molts centres de treball negant l’existència de la vaga de tota la jornada. També aquests dies hem rebut infinitat de queixes de treballadors en el sentit d’empreses que promovien les anecdòtiques aturades de dues hores dels sindicats majoritaris per a evitar la realització de vaga de tot el dia. Igualment hem denunciat la imposició de serveis mínims abusius a diverses empreses, com ara Ferrovial i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
 
La reivindicació de les dones treballadores va més enllà que l’estrictament laboral o de classe. És també un cop a la taula contra el segon pla que aquesta societat reserva per a elles, quan no les fa objectiu del masclisme més obert i violent. Els homes de la CGT tindran tot el dia d’avui un rol secundari i d’acompanyament de les úniques protagonistes d’aquesta jornada de vaga general: les dones de classe treballadora.
La vaga general feminista és la mobilització d’abast internacional més gran de la classe treballadora de les darreres dècades. Convocada a més de 170 països diferents, és el resultat de la creixent lluita de les dones contra la desigualtat i l’explotació que es fa palesa, també, en el treball, sigui remunerat o no.

Catalunya /  CGT /