Redacció •  Catalunya •  06/11/2019

Colau: «El resultat d’En Comú Podem serà més decisiu pel futur de Catalunya que el d’ERC»

L’alcaldessa de Barcelona ha defensat que Unidas Podemos i ECP són els únics que "poden forçar un govern progressista que escolti Catalunya".

Colau: «El resultat d’En Comú Podem serà més decisiu pel futur de Catalunya que el d’ERC»

El Centre Cívic Santa Eugènia, Can Ninetes, de Girona, s’ha quedat petit aquest vespre per acollir la conversa entre l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la candidata d’En Comú Podem al Senat, Rosa Lluch. Colau ha aprofitat la seva intervenció per lamentar que “al debat d’ahir vam veure quatre homes que reproduïen el mateix discurs de trinxera, d’amenaça, utilitzant Catalunya com a arma llancívola». Hi havia, però, «una excepció: Pablo Iglesias». «En els moments més difícils Unidas Podemos ha reivindicat la plurinacionalitat, una idea que ara el PSOE ha abandonat, i una solució dialogada per a Catalunya», ha destacat Colau.

L’alcaldessa, a continuació, ha posat en valor les aliances estatals d’En Comú Podem, «una de les qüestions més rellevants del 10N». «Unidas Podemos i En Comú Podem som els únics que poden forçar un govern progressista que escolti Catalunya», ha afirmat Colau, per concloure que, per tant, «el resultat d’En Comú Podem serà més decisiu pel futur de Catalunya que el d’ERC».

Colau ha emfatitzat la necessitat de «governs estables i que governin, que facin polítiques progressistes i per a la gent, que no mirin cap a una altra banda, perquè en aquest moment de descrèdit de la política veiem com, si no, pugen les forces d’extrema dreta».

Al seu torn, la candidata al Senat d’ECP, Rosa Lluch, ha insistit en que el que cal ara és el diàleg. «Ara és més important que mai parlar, i, més important, escoltar», ha dit Lluch. La candidata ha explicat als assistents la Proposta de Desbloqueig d’ECP i que inclou la llibertat dels líders empresonats, blindar l’autogovern i dues taules de diàleg per abordar el conflicte amb política. «Cal reconstruir ponts, arribar a acords i que la ciutadania pugui votar i decidir», ha recalcat.

L’acte, moderat per la politòloga Gemma Ubasart, ha estat presentat per la candidata d’ECP a Girona, Laura López.


Barcelona /  elecciones generales /