Redacció •  Catalunya •  06/10/2016

El Congrés aprova la proposta d’En Comú Podem per indemnitzar amb 20 dies per any als treballadors temporals acomiadats

La Comissió de Treball del Congrés dels Diputats ha aprovat avui per unanimitat  la Proposició no de Llei presentada per En Comú Podem en la que s’insta al Govern Espanyol a canviar la legislació de l’Estatut dels Treballadors per a que quedi fixat que la quantia de la indemnització per extinció dels contractes temporals i interins sigui de 20 dies de salari per any d’antiguitat.

El Congrés aprova la proposta d’En Comú Podem per indemnitzar amb 20 dies per any als treballadors temporals acomiadats

En Comú Podem va registrar aquesta iniciativa, que ha sortit endavant amb el vot a favor de tots els grups de la cambra, després de que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea rectifiqués la legislació espanyola en una resolució que assegurava que “el fet de que un treballador o treballadora hagi prestat els seus serveis  en virtut d’un contracte d’interinitat no pot constituir una raó objectiva que permeti la negativa a dit treballador a rebre la seva indemnització”.

Així, totes les forces polítiques han acordat que el Govern espanyol ha de constituir una taula de treball amb totes les formacions i els agents socials amb l’objectiu de que s’actualitzi la legislació espanyola arran de les sentències emeses pel Tribunal Superior de Justícia sobre l’Estatut dels Treballadors.

Per la diputada d’En Comú Podem, Aina Vidal, que ha defensat la PNL a la Comissió de Treball, “la temporalitat abusiva que patim es dóna perquè es substitueixen treballadors fixos per temporals deixant a aquests segons en una situació de major vulnerabilitat i desigualtat”. Segons Vidal, “les sentències del TJUE posen límit a l’abús de la temporalitat considerant que la normativa espanyola es contraria al principi de no discriminació entre treballadors temporals i fixos”.

Aina vidal considera que “l’aprovació de la proposta d’En Comú Podem és un èxit en tant que entoma una de les millors oportunitats que hem tingut darrerament per avançar cap a un mercat de treball de més qualitat i pressiona al govern per actualitzar la legislació”.


Congrés /  En Comú Podem /