Redacció •  Catalunya • 05/11/2019

Aina Vidal: «En Comú Podem és l’únic vot verd a Catalunya que estarà al Congrés”

La número dos per Barcelona erigeix ECP com l’única força catalana que “combatrà l’emergència climàtica”.

Aina Vidal: «En Comú Podem és l’únic vot verd a Catalunya que estarà al Congrés”

«En Comú Podem és l’únic vot verd a Catalunya que estarà al Congrés”. Així de contundent s’ha mostrat la número dos de la llista per Barcelona, Aina Vidal, en un acte celebrat aquest vespre a Sant Feliu de Llobregat. Vidal ha parlat de la necessitat d’una “veritable transformació econòmica, amb nous llocs de treball, justos, dignes i verds, i l’Estat té molta responsabilitat en fer-ho possible”. Per això, ha remarcat, “En Comú Podem hem de ser fortes, perquè som l’únic vot útil a Catalunya per combatre l’emergència climàtica”.

En aquest sentit, ha criticat al PSOE, al que ha acusat de “pintar-se de verd”. “I per l’altra banda tenim al Govern Torra-Aragonès, a qui tampoc li interessa el tema”, ha afirmat, per afegir que “és l’Ajuntament de Barcelona el que està liderant les polítiques valentes per lluitar contra el canvi climàtic”. “El vot verd no és ni JxCat ni ERC, que estan enfeinats bloquejant, ni el PSOE, que sempre falla en les qüestions socials, les econòmiques i també en les verdes”.

Per la seva part, l’eurodiputat Ernest Urtasun, ha posat sobre la taula un “Nou Acord Verd per fer una transició ecològica però també per no deixar ningú enrere”. “No hi haurà transició ecològica si no regulem el capitalisme desbordat, que inverteix en energies fòssils, en indústries contaminants…”, ha destacat. Així, “hem d’anar més enllà del capitalisme verd: si no intervenim el mercat no ho arreglarà sol”.

Per Últim, Urtasun ha recordat que “a Espanya estem pagant la factura de la llum més cara d’Europa”. “Per això”, ha afegit, “calen governs valents que facin front als oligopolis”. A l’acte, que ha tingut lloc a la Sala Ibèria, Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica a l’Ajuntament de Barcelona, Alícia Ramos, candidata número 8 d’En Comú Podem per Barcelona, i Lidia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat.


Aina Vidal /  En Comú Podem /  Redacció /