Redacció •  Catalunya •  02/05/2017

S’obre la votació de la Filadora, el fons social d’excedents salarials de Barcelona En Comú

La convocatòria ha rebut 262 projectes dels quals s’hi han preseleccionat 69.

La comunitat de Barcelona En Comú decidirà els projectes guanyadors d’aquesta primera edició. La votació estarà oberta fins al 7 de maig.

S’obre la votació de la Filadora, el fons social d’excedents salarials de Barcelona En Comú

La primera convocatòria de la Filadora, el programa per finançar projectes socials que es nodreix d’excedents de sou de càrrecs electes a l’Ajuntament, ha estat un èxit de participació. S’han rebut 262 propostes d’entitats, cooperatives i plataformes a les dues modalitats obertes: 125 projectes d’accions de ciutat i 137 d’accions de barris. Des de Barcelona En Comú volem enfortir el teixit social de Barcelona, donant suport a iniciatives de lluita i construcció d’un model de ciutat més just, equitatiu i solidari, i retornar els diners públics per posar-los a l’abast del comú.

Avui s’han donat a conèixer els 12 projectes preseleccionats de la modalitat “Accions de ciutat” (4 per cadascuna de les 3 línies prioritàries) i els 57 de la modalitat “Accions de barri” (6 per cada districte).
Des d’avui i fins al 7 de maig, les persones que formen part del registre de Barcelona en Comú poden votar fins a 6 projectes de la modalitat “Accions de ciutat” (2 per cadascuna de les línies) i escollir 2 projectes del districte al qual pertanyen de la modalitat “Accions de barri”. El dimarts 9 de maig es publicarà al web de la Filadora el llistat de projectes guanyadors.
 
La preselecció dels projectes l’ha dut a terme un comitè avaluador format per 14 membres de l’organització i dues persones expertes externes: el reconegut activista social Martí Olivella i la Fina Lorente, directora del Campus del Mar en Universitat Pompeu Fabra.
 
Aquesta primera edició està dotada amb 216.000 € d’excedents de sou de càrrecs públics electes de Barcelona En Comú a l’Ajuntament dels anys 2015 i 2016, que es distribuiran en 6 propostes de ciutat i 20 accions als barris. Els projectes seleccionats podran aconseguir fins a 15.000 € de suport econòmic. Per fer efectiu el compromís amb la ciutadania d’acabar amb els privilegis polítics i posar la política al servei de la ciutadania, fixem el límit salarial de 2.200 € dels nostres regidors i dissenyem el mètode per retornar aquests diners públics, per posar-los en comú i compartir-los per impulsar projectes que milloren la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de Barcelona.
 

 


Barcelona en Comú /