Redacció •  Catalunya •  01/06/2017

Trobada municipalista internacional «Ciutats sense por»

Barcelona En Comú organitza la trobada municipalista internacional “Ciutats Sense Por”, que tindrà lloc en Barcelona els dies 9, 10 i 11 de juny, per tal de construir xarxes globals de refugi i esperança de pobles i ciutats que s’estan aixecant per defensar els drets humans, la democràcia i el bé comú.

Trobada municipalista internacional «Ciutats sense por»

Durant els tres dies es realitzaran 21 tallers i taules temàtiques, 2 plenaris i 3 actes públics. Més de 500 persones s’han inscrit als tallers, quedant així tancades les inscripcions per aforament ple, a una setmana i mitja de la trobada.

ACTES PÚBLICS

Acte d’inauguració “Ciutats Sense Por: xarxes globals de refugi i esperança”

Alcaldes, alcaldesses i líders locals d’arreu del món compartiran la seva visió del que significa ser una “ciutat sense por”. L’acte comptarà amb la participació d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid; Luigi de Magistris, alcalde de Nàpols (Itàlia); Éric Piolle, alcalde de Grenoble (França); Rena Dourou, governadora regional d’Attica (Grècia); i Jorge Sharp, alcalde de Valparaíso (Chile); i molts més. També es projectaran vídeos amb parlaments de José Mujica, expresident d’Uruguay, Yannis Varoufakis, economista i cofundador de DIEM25; i Naomi Klein, periodista i activista antiglobalització.

Divendres 9 de juny a les 19h
Ubicació: Plaça dels Àngels de Barcelona

Taula “Democràcia des de baix: municipalisme i altres històries”

En aquesta taula es parlarà de com funcionen els moviments municipalistes, quins són els seus punts diferencials respecte d’altres estratègies i com haurien d’articular-se amb els projectes estatals i transnacionals. Ponències de Gala Pin, regidora de Participació, de l’Ajuntament de Barcelona; Hazna Youssef, copresidenta del Comitè de Municipis de Cizére, Rojava; Ritchie Torres, vicesecretari del Consell Municipal de la Ciutat de Nova York; Debbie Bookchin, periodista i escriptora; Iago Martínez, cap de gabinet d’Alcaldia de A Coruña; Rachel Roknik, arquitecte i urbanista; i Chloe Eudaly, regidora de l’Ajuntament de Portland.

Dissabte 10 de juny a les 17h
On: Paranimf de l’UB (Plaça Universitat)

Taula “Entre el neoliberalisme i l’extrema dreta: WTF?!”

En aquesta taula es debatran quines propostes de transformació existeixen que puguin oferir una alternativa a la política de la por, l’especulació descontrolada i la dreta autoritària. El discurs principal anirà a càrrec de Vandana Shiva, filòsofa india i activista ecofeminista; Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI de Barcelona; Valery Alzaga, activista pels drets dels migrants; Rachel Heaton, cofundadora de la Coalició Seattle NoDAPL; Fatima Taleb, regidora de Participació de Badalona; Ivan Lam Long-yin, Coordinador Fundador de Scholarism, Hong Kong, i Yayo Herrero, antropòloga i activista ecofeminista.

Diumenge 11 de juny a les 18h
On: Paranimf de l’UB (Plaça Universitat)


Barcelona en Comú /