Redacció •  Catalunya •  01/03/2017

La CUP-CC alerta a la Mesa del Parlament de la campanya de criminalització del Partit Popular

L’esquerra independentista no descarta emprendre altres iniciatives polítiques davant de l'estratègia del Govern de l’Estat.

La CUP-Crida Constituent ha adreçat una carta a la Mesa del Parlament de Catalunya denunciant la campanya “de criminalització de l’esquerra independentista, i en particular, de la CUP-CC” promoguda pel Partit Popular i el Govern de l’Estat espanyol.

En la missiva es denuncien les “increpacions, acusacions, desqualificacions i insults, de manera continuada i sistemàtica per part dels representants dels grups parlamentaris de Ciutadans i, molt especialment i rotunda, del PPC”.  En la carta  es fa èmfasi “amb greus afirmacions “ del PP en el darrer ple del Parlament “que pretenien qualificar la CUP-CC d’organització violenta” així com “acusar algunes de les nostres electes de declaracions incitadores a la violència”.

La CUP-CC alerta que aquesta campanya està agafant “un evident caire sistemàtic” i que aquest fet “denota una clara intenció de crear un clima de criminalització del nostre moviment”. Per l’esquerra independentista tota aquesta campanya ve orquestrada pel govern espanyol amb “diferents declaracions i manifestacions de diversos dels seus membres”.

Per tot això, “i sense descartar altres iniciatives”, la CUP-CC posa en consideració de la Mesa del Parlament “la nostra inquietud respecte el que es produeix a la Cambra, especialment en sessions plenàries”. 

Finalment, la CUP-CC “es ratifica i afirma en la praxi democràtica que està duent a terme, en la legitimitat dels seus objectius i plantejaments polítics, i en el convenciment ferm que actua d’acord amb el mandat electoral que va obtenir en els comicis del 27 de setembre. La CUP-CC actuarà també d’acord amb les declaracions i resolucions parlamentàries a les quals es vincula, i és també per elles que continuarà treballant de forma democràtica, incansable, constant i, si escau, desobedient amb lleis i institucions que considera injustes.”


CUP /