Redacció •  País Valencià •  22/05/2023

Baldoví: «Els valencians i les valencianes necessiten que Compromís lidere un nou Botànic més ambiciós, més valent i més reivindicatiu»

«Vull ser President de la Generalitat. I ho dic amb humilitat però amb convenciment. Perquè jo no rebré ordres ni de Génova ni de Ferraz. Perquè a mi no me callarà ningú. Perquè nosaltres exigirem dia i nit, per terra, mar i aire eixe finançament just que mereixem els valencians i valencianes», així s’ha pronunciat Joan Baldoví en la seua intervenció a l’acte central de campanya que Compromís ha celebrat este matí a València.

Baldoví: «Els valencians i les valencianes necessiten que Compromís lidere un nou Botànic més ambiciós, més valent i més reivindicatiu»

En la seua intervenció davant unes 2.500 persones congregades al Parc Central Baldoví ha explicat que «en Compromís tenim molt clar que el vot més útil és aquell que es fa amb convenciment i alegria. I per això demane el vot a Compromís, perquè és un vot segur, un vot amb garantia. Cada vot a Compromís garantirà un Botànic més reivindicatiu davant el govern central. Perquè la nostra força no ve de Madrid, sinó que ve de cada valencià i valenciana que elegeix la nostra papereta».

L’acte ha comptat també amb les intervencions de l’Alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó, la cap de llista a Les Corts per Alacant, Aitana Mas, el cap de llista per Castelló, Vicent Marzà, la cap de llista per València, Maria Josep Amigó i la candidata de la mateixa circumscripció Paula Espinosa i ha finalitzat amb la intervenció de candidat a la Presidència qui ha assenyalat que «cada vot a Compromís garantirà un Botànic més ambiciós, amb eixe nou impuls en sanitat, en educació, en vivenda, que només garantim des de Compromís. Cada vot a Compromís garantirà, en definitiva, un Botànic més valent».

«Esta campanya és diferent. I no només és diferent a nivell personal, per ser el candidat i perquè ja porte més de 28.000 KM. És diferent perquè esta campanya serà decisiva. Perquè en esta campanya ens juguem molt més que unes eleccions. Ens juguem el nostre futur, ens juguem no tornar al passat, ens juguem seguir guanyant drets i que ningú ens els furte».

«Les valencianes i valencians ho tenen molt clar. No volem tornar a eixe passat d’injustícies. No volem tornar a eixe passat de retallades. No volem tornar, mai més, a eixe passat de corrupció. I mireu, hui a pocs metres d’ací tenim una mostra. Saben allò que diuen de que “els corruptes sempre tornen al lloc del crim?”. Doncs hui el Partit Popular torna a celebrar un míting en l’epicentre de la corrupció, on van celebrar els seus mítings pagats en B, amb diners de contractistes de la Generalitat. El 28 de maig el valencians i valencianes deixaran ben clar que volen un futur sense corrupció, amb un Compromís ben fort, mantenint al PP fora de les institucions».

Joan Ribó, en la seua intervenció, ha explicat que «les eleccions del 28M a València no van de qui ocuparà la Moncloa o com diu la candidata del PP “de parar al sanchismo”. Les eleccions del 28M van de València, van del País Valencià, de la nostra terra, de les nostres vides. En estes eleccions els protagonistes som la ciutadania valenciana».

«Estes eleccions van de si en 2024 València serà Capital Verda Europea o si tornarem a ser capital de la corrupció. Va de si tenim l’Albufera més neta dels últims 40 anys o de si acabarà com Doñana o el Mar Menor. Van de si seguirem sent l’Ajuntament més sanejat d’Espanya o si tornarem a endeutar-nos fins les celles per a dur a Cristina Onasis a muntar a cavall. De si Maria podrà continuar anant a treballar en bicicleta de manera segura i neta o tindrà que tornar a agafar el cotxe. Van de si a Gonzalo el tornen a agredir al crit de “maricón” tindrà una oficina contra els delictes d’odi a la que acudir. De si Mari Carmen no pot pagar la factura de la llum tindrà un Ajuntament al seu costat o si Iberdrola la deixarà a fosques».

Ribó ha anunciat que la seua primera mesura com alcalde en este nou període serà topar els preus del lloguer declarant tota la ciutat de València com a zona tensionada. «I no solament això sinó que també impulsarem una moratòria als apartaments turístics i a partir de l’1 de gener de 2024 posarem en marxa la taxa turística a la ciutat de València».

Per la seua banda Aitana Mas ha posat en valor els 8 anys del Botànic «hem demostrat que un govern de coalició, plural, pot funcionar molt bé, prenent decisions polítiques transformadores que milloren la vida de les persones. Hem sigut un govern que ha gestionat molt millor que la dreta i que som garantia contra la corrupció. Unes dades per aquells que posaven por sobre què passaria amb Compromís al govern, liderem la creació d’ocupació a l’estat Espanyol i amb la Conselleria d’economia en mans de Compromís estos darrers anys s’han creat 73.000 noves empreses al nostre territori».

«El dret al temps i la lluita contra la precarietat laboral han de ser els eixos del proper Botànic, en què també tindrem com a gran repte seguir creant ocupació. Per aconseguir-ho no podem permetre que la nostra economia pose tots els ous tots en la mateixa cistella, per això apostem per la diversificació, per això donarem suport a les empreses en la imprescindible transició verda», ha afegit Mas.

En el seu torn Vicent Marzà ha assenyalat que «Compromís és garantia de què cada persona tinga una vida digna independent d’on visca, som l’antídot a l’odi cap al col·lectiu LGTBI, antídot a l’extrema dreta que porta a un condemnat per maltracte com a cap de llista».

«Mentre el PP es dedicà a tirar al carrer a 6.000 professors nosaltres n’hem contractat 15.000 professors i ara la consellera ha anunciat que en contractarem 5.000 més, un model contraposat a l’altre, perquè avançar en educació és avançar en què totes les persones disposen de les mateixes oportunitats tinguen els diners que tinguen les seues famílies», ha explicat Marzà.

Maria Josep Amigó ha donat les gràcies «a la gran mobilització que ens està acompanyant poble a poble en esta campanya, demostrant que som la força de la proximitat». La candidata ha posat en valor l’aposta de Compromís per fer efectiu el dret a la vivenda, per a la qual cosa en la pròxima legislatura s’ampliarà el parc públic posant en marxa un pla edificant i es treballarà per regular els preus de lloguer.

Paula Espinosa ha destacat que «després del 28 de maig necessitem un govern que siga defensant el nostre territori, un govern que es prenga seriosament el canvi climàtic. I per a això volem un territori lliure de macroplantes fotovoltaiques que destrueixen el territori, lliure de projectes que només destrueixen el nostre litoral com l’ampliació del Port de València, lliure de talls de subministrament d’aigua al camp i a les vivendes».


Compromís /