Redacció •  Catalunya •  07/12/2022

El Comité Europeo de Solidaridad con la Revolución Popular Sandinista ante el fallecimiento de Sebas Parra

El activista y pedagogo Sebas Parra ha fallecido a los 76 años víctima de un cáncer. Parra había sido uno de los puntales de la enseñanza de adultos y la alfabetización con un compromiso social grande como un puño cerrado. Había nacido en Socuéllamos, La Mancha, en 1946.

El Comité Europeo de Solidaridad con la Revolución Popular Sandinista ante el fallecimiento de Sebas Parra

Comunicado Comité Europeo de Solidaridad con la Revolución Popular Sandinista

Con mucha tristeza os queremos comunicar el fallecimiento de Sebas Parra, un hermano, internacionalista de la Solidaridad con Nicaragua.
Sebas, deja un hermoso legado en Nicaragua y  su apoyo incondicional en la Alfabetización, el día hoy tendrá su funerales en Girona.
Adjuntamos las últimas palabras de Sebas, que envió en agradecimiento a un diploma de reconocimiento otorgado por   l’Agenda Llatinoamericana .

¡Que la tierra te sea leve, hasta pronto!

Sebas paraules d´entrega diploma

Bona tarda a tothom i mil excuses per no poder acompanyar-vos personalment. Em sap greu.

Em vull referir especialment al Reconeixement històric de lescauses de l’Agenda Llatinoamericana a cinc persones, una d’elles un servidor, anunciat per avui. I voldria destacar que entenc aquest reconeixement com un gest coral i participatiu propi de l’educació popular que genera i alimenta l’Agenda des del primer dia fins aquesta del 2023. Vull dir que, a casa nostra, des d’un primer Jordi Planas, educador-motor sempre, a l’actual Jordi, també arbucienc, passant pels Delàs, Mancebos i tantes i tants que han fet, refet i divulgat l’Agenda, els calendaris i materials didàctics, tenim moltíssima gent anònima que ens ha ajudat a poder reconduir lavida amb la certesa que cap esforç no cau en terra eixorca que ens diu el poeta.

L’Agenda així, és comunitat, és Poble en camí al servei de les Grans Causes.

L així crec que la van pensar els Casaldàliga, Vigil i demés pares fundadors i així crec que continua repensant-se aquí per totes nosaltres avui i espero que sempre.

Felicitats a tothom i recordeu «El món viu, el compromís i la lluita segueixen».

Salut! Sebas Parra.


Sebas Parra /