Universitats per la República •  Opinión •  28/10/2017

Visca la República! Ara toca defensar-la

Visca la República! Ara toca defensar-la

Universitats per la República celebrem la proclamació de la República. Per fi el Parlament de Catalunya ha aplicat el mandat popular del referèndum de l’1 d’octubre.

Per la nostra plataforma el naixement de la República representa una oportunitat única per bastir un model universitari públic, gratuït i de qualitat, que respongui a les necessitats dels estudiants.

En aquest sentit, animem a tothom –en especial a la comunitat universitària– a implicar-se de ple en el procés constituent per assegurar que la futura carta magna garanteixi i asseguri els nostres drets socials, aprofundint en els valors democràtics i construint una República justa i del poble.

Volem fer una crida a la comunitat internacional i a les institucions universitàries d’arreu del món perquè reconeguin de forma immediata el nou Estat sorgit de la voluntat pacífica i democràtica del poble de Catalunya.

La República –així com els drets que ens hem guanyat– s’haurà de protegir: no podem abaixar la guàrdia. Ara cal que defensem la nostra sobirania i les nostres institucions davant els atacs que de ben segur exercirà l’Estat espanyol contra la República Catalana. Sols el poble salva el poble!

Visca la República! Ara toca defensar-la.


Opinión /