Redacción •  Vivienda •  17/01/2022

Torna la data oberta de desallotjament a Can Sanpere

La propietat ha reactivat la sentència just quan havien quedat aprovats els pressupostos per l’expropiació.
Això posa en perill la tasca social i comunitària que es desenvolupa en aquest recinte a dia d’avui, en un moment clau de la lluita per la seva recuperació i obertura al poble.

Torna la data oberta de desallotjament a Can Sanpere

La Plataforma Can Sanpere 100% Públic, la Xarxa d’Habitatge i els col·lectius de Can Sanpere convoquen una roda de premsa per denunciar una nova data oberta sobre l’espai i exigir a l’Ajuntament que s’activi per evitar-la.

Recorden que entre febrer i març del passat 2021 ja van resistir un desallotjament en data oberta durant tres setmanes i mitja. Aleshores, l’Ajuntament va escudar-se en el pretext que malgrat que l’expropiació estava aprovada al POUM, no es comptava amb la partida pressupostària per iniciar-la.

La notícia, recent de fa uns dies, és que Can Sanpere ha rebut la notificació de que torna a trobar-se en data oberta de desallotjament des de dimarts 11 de gener. En qualsevol moment, els mossos d’esquadra podrien efectuar un desallotjament per la força de l’espai.

Gairebé un any després, la nova amenaça de desallotjament coincideix amb la recent aprovació dels pressupostos que inclouen la partida necessària per fer efectiva l’expropiació.

Els col·lectius de Can Sanpere afirmen que ara ja no hi ha res que impedeixi a l’Ajuntament dipositar la quantitat inicial perquè ja canviï la titularitat i es pugui evitar així el desallotjament per part de Núñez i Navarro.

En paral·lel a la convocatòria de la roda de premsa, des de Can Sanpere s’ha anunciat la crida a la resistència a partir d’avui, dilluns. Asseguren que la fàbrica estarà plena dia a nit, amb activitat i guàrdies per protegir l’espai d’un eventual desallotjament: “Són 9.000 m2 de fàbrica, ens els coneixem bé perquè nosaltres l’hem cuidat i mantingut viva. El poble s’estima i troba necessària la tasca que es fa aquí. Un dispositiu policial ni serà benvingut ni ho tindrà gens fàcil, és una situació potencialment explosiva”.

Anuncien imminents mobilitzacions i que en breus hi haurà un programa d’activitats continuades a l’espai de Can Sanpere mentre duri la data oberta, que s’afegeixen a l’activitat quotidiana que ja omple totes les tardes la fàbrica. «Tenim capacitat per ser-hi dia i nit i resistir. No és un desallotjament fàcil, el poble estima Can Sanpere i el defensarà»

Imatge de la resistència en un dels diversos intents de desallotjament de la fàbrica de Can Sanpere

A la roda de premsa, els col·lectius explicaran els seus arguments i reivindicacions de cara a l’Ajuntament, en base a les quals els urgeixen a posicionar-se i deixar a banda equilibris polítics: “o bé l’Ajuntament es posiciona amb el poble que ha fet possible la recuperació i el manteniment d’aquesta fàbrica, o estaran beneficiant un cop més a Núñez y Navarro, una empresa privada responsable dels pitjors crims urbanístics i especulatius d’aquest país”, afirmen.

Per últim, recorden que la roda de premsa és per posar de relleu de nou tot allò que perilla davant d’un eventual desallotjament:

Està en perill l’espai d’activitat diària de desenes de col·lectius i projectes que des de fa anys, i més especialment a partir de la pandèmia, han esdevingut un punt d’atenció i suport imprescindible a Premià de Mar i la comarca: s’ha respost i respon a diari a necessitats socials com l’habitatge, l’alimentació, educació, esport o oci, per a persones a qui l’administració no arriba a atendre. A la vegada, també perilla un focus d’associacionisme important al poble. I és clar, recorden també les eternes oblidades per part de l’Ajuntament: els tres nuclis familiars que viuen al bloc de pisos que hi ha la finca, que mai han rebut una proposta d’alternativa per part de l’administració i ara tornen a veure com perilla el seu sostre.

Imatge de la roda de premsa de denúncia de l’anterior data oberta, febrer del 2021

 

 


Can Sanpere /  desalojos /