Redacción •  Cultura •  20/08/2016

El Meruts Festival compleix 10 anys: ’10 anys trencant la closca’

Una dècada després de la seua primera edició en 2007, el Meruts Festival d’Ontinyent celebrarà el seu X aniversari ampliant les activitats paral·leles a les actuacions musicals que tindran lloc el 23 d’agost a l’Estadi El Clariano. Una exposició retrospectiva, un sopar d’aniversari o una matinal de tallers al parc del Mestre Ferrero s’afegeixen a la programació que organitza l’Assemblea de Joves Meruts.

El Meruts Festival compleix 10 anys: ’10 anys trencant la closca’

Des de l’Assemblea Joves Meruts, destaquen que per a esta celebració « volem comptar amb les persones que al llarg dels deu anys de trajectòria ens han recolzat a crear un espai per a joves a Ontinyent que avui a dia és molt més que una nit de concerts”. Hem volgut fer un repàs pels inicis del festival per recordar que corria l’any 2007 quan un col·lectiu de joves ontinyentins “decidia trencar la closca i posar-se a covar alternatives en la seua ciutat. Ontinyent, niu de tants músics i artistes, assistia als inicis d’una efemèride que començaria a crèixer any rere any fent pujar als escenaris grups locals junt a bandes valencianes i estatals de primer nivell”.

Anys després creaven l’Assemblea de Joves Meruts, iniciant una nova aventura com a associació cultural d’esperit crític i autònom. Començarien a aportar el seu granet de sorra al llarg de l’any participant en festes de barri, organitzant cicles de xerrades, teatre, fires d’entitats, tallers, fent xarxa amb molts altres col·lectius d’arreu de les comarques, “fins que l’any 2014 tot va acabar eclosionant amb l’obertura de l’Ateneu popular Ca la Mera”.
 
Per celebrar que es compleixen deu anys del que s’ha convertit en una cita de referència en l’estiu musical valencià, ja es pot anar a visitar l’exposició de X anys de Meruts Festival al Ateneu Popular de Ca la Mera, i  prompte es celebrarà el tradicional sopar de la Comparsa Alternativa el 25 d’agost, altra iniciativa dels Joves Meruts dintre de les festes d’Ontinyent al mes d’agost.

  Quant al propi dia del festival, el 23 d’agost, la jornada començarà amb una matinal de tallers al parc Mestre Ferrero, que inclourà activitats adreçades a diversos públics de manera prèvia a la nit de concerts que tindrà lloc a a l’Estadi El Clariano. Aquest recinte obrirà les seues portes a les 20:45 hores, per donar pas a les actuacions dels grups  “Auxili”, “Smoking Souls”, “El Diluvi”, “Sva-Ters”, “Funkiwis” i “Karma”.


Meruts Festival /