Redacció •  Catalunya •  30/06/2021

Albiach: “Si el Govern no blinda l’atenció primària estarà fallant als catalans i catalanes”

  • En Comú Podem se suma a les mobilitzacions en defensa de l’atenció primària d’arreu de Catalunya.
Albiach: “Si el Govern no blinda l’atenció primària estarà fallant als catalans i catalanes”

Aquest matí, la presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach ha estat donant suport a les mobilitzacions impulsades pels moviments socials, sindicats i associacions veïnals als centres d’atenció primària d’arreu de Catalunya. Des del CAP Just Oliveres de l’Hospitalet de Llobregat, Albiach ha volgut posar en valor la feina i la qualitat dels professionals sanitaris, tal com ha quedat latent durant aquesta pandèmia. «La sanitat pública, i especialment l’atenció primària, és un tresor que s’ha de conservar i ampliar. Perquè aquesta pandèmia ha demostrat que les retallades maten i que el que ens salva és allò públic» ha afirmat.

«Les mobilitzacions d’avui evidencien que si alguna cosa hem après d’aquesta pandèmia és que la defensa de la sanitat pública és un consens transversal» ha reivindicat la presidenta d’ECP. En aquest sentit, ha denunciat que el personal sanitari de primària està atenent un 20% més d’activitat que abans de la pandèmia amb menys professionals, més pacients a repartir i una sobrecàrrega laboral que afecta la salut de les persones tractades. «Com pot ser que a aquestes alçades el pressupost d’Atenció Primària només suposi el 18% del pressupost total de Sanitat, malgrat que els experts assenyalen que hauria de ser el 25%?» ha qüestionat Albiach.

En Comú Podem s’ha sumat a la convocatòria feta per moviments socials, sindicats i entitats d’arreu de Catalunya davant dels centres d’atenció primària aquest dimecres 30 de juny. Més de 100 entitats s’han adherit a la mobilització en defensa del dret a la salut i la sanitat pública que tindrà lloc arreu de Catalunya amb més de 35 concentracions i mobilitzacions que es repartiran des de les 10.30 a Lleida fins a les 20 hores a Castellbisbal. La jornada ha tingut el tret de sortida a la roda de premsa convocada aquest matí a Barcelona, als jardins del davant del Departament de Salut, on s’ha fet la lectura del manifest per part de les entitats i associacions veïnals que convoquen a les mobilitzacions, i on ha assistit la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach i el portaveu, David Cid.

L’Espai ha estat present a les diferents mobilitzacions del territori. El portaveu de l’espai i responsable de la comissió de salut, David Cid, ha assistit a les mobilitzacions convocades als centres d’atenció primària de Terrassa, Plana Lledó de Mollet, Fort Pienc, Granollers o Santa Coloma de Gramanet. També s’han desplaçat a CAPs d’arreu de Catalunya, els diputats Joan Carles Gallego, Susanna Segovia, Lucas Ferro, Marc Parés i Jordi Jordan, del Parlament de Catalunya, i el president d’UP-ECP-GeC al Congrés dels diputats, Jaume Asens, els portaveus Aina Vidal i Gerardo Pisarello i la diputada Mar Garcia Puig i Joan Mena, del Congrés dels Diputats.


Jéssica Albiach /