Redacció •  Catalunya •  19/06/2024

Jéssica Albiach serà la presidenta del grup parlamentari dels Comuns

La diputada i coordinadora de l’espai tornarà a encapçalar un grup en què també repetiran David Cid com a portaveu i Susanna Segovia com a portaveu adjunta.

Jéssica Albiach serà la presidenta del grup parlamentari dels Comuns

El grup parlamentari dels Comuns s’ha constituït avui al Parlament de Catalunya. I ho ha fet amb la reafirmació del lideratge de Jéssica Albiach, que repeteix com a presidenta del grup. Albiach, periodista de professió amb experiència de més de 10 anys en el món de la comunicació, ha encapçalat el grup dels Comuns des de l’any 2018. Primer com a diputada i després com a presidenta del grup, Albiach ha demostrat la seva capacitat de diàleg i també la seva fermesa en la defensa dels interessos del país i del conjunt dels i les catalanes, amb una mirada feminista i ecologista. Garantirà que l’habitatge, la transició ecològica justa, l’educació i la sanitat públiques siguin al cor de les polítiques del Parlament.

També repeteix és David Cid com a portaveu, càrrec que ja va exercir la passada legislatura. Així mateix, Cid també portarà temes de salut i economia i hisenda al Parlament. Susanna Segovia, per la seva banda, tornarà a ser la portaveu adjunta. La diputada dels Comuns des del 2018, portarà de nou temes com l’habitatge, feminismes i LGTBI, així com els culturals.

Cares noves al grup parlamentari

La resta del grup està conformat per Núria Lozano i  dues cares noves, Lluís Mijoler i Andrés Garcia Berrio. L’alcalde del Prat de Llobregat s’estrena al parlament com a número dos. Mijoler, advocat especialitzat en acompanyament a dones víctimes de violència masclista, va assumir l’alcaldia el 2019 i la va revalidar el 2023. El batlle ha liderat el posicionament unànime de la ciutat contra l’ampliació de l’aeroport i en defensa del territori. Ara, des del Parlament, serà l’encarregat dels temes de territori, acció climàtica, territori i afers institucionals.

L’independent Andrés García Berrio és l’altra cara nova dels Comuns al Parlament. El número tres, tot i ser natural del barri de Gamonal, és veí de Barcelona des del 2006. Gitano mestís, García Berrio és criminòleg i advocat especialitzat en drets humans. Excodirector i fundador d’Irídia-Centre per la defensa dels DDHH. Com a expert en migracions, justícia i interior, portarà aquests temes dins del grup parlamentari, així com els d’acció exterior. Finalment, l’advocada i tècnica superior en prevenció de riscos laborals, Núria Lozano, repeteix com a diputada, tot i que aquesta vegada portarà temes de drets socials, agricultura o infància i joventut.


Jéssica Albiach /