Redacció •  Catalunya •  30/01/2023

Mena: “Cal que el PSC deixi de marejar la perdiu, però també que el Govern es posi les piles per superar el bloqueig”

  • El portaveu de Catalunya en Comú ha reclamat a Illa a decidir-se si vol pressupostos o no.
Mena: “Cal que el PSC deixi de marejar la perdiu, però també que el Govern es posi les piles per superar el bloqueig”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent referència als pressupostos. “Dijous passat vam tenir un dels últims episodis d’aquest sainet, quan el senyor Illa va reconèixer que ha tingut bloquejats els pressupostos de Catalunya, i per tant la Sanitat i l’Educació d’aquest país per un redactat sobre una autopista,” ha començat criticant Mena i ha afegit que Catalunya no pot passar més setmanes esperant que el senyor Illa es decideixi.

El portaveu ha afirmat que el que va quedar demostrat el dijous amb la votació del Parlament i les posteriors rodes de premsa d’Illa i Aragonès, és que l’única garantia perquè no hi hagi macroprojectes com el Quart Cinturó és En Comú Podem. “Perquè la garantia que no hi hagi diners dels pressupostos per aquests macroprojectes esbojarrats l’ha posat En Comú Podem,” ha apuntat.

En aquesta línia ha afegit que costa d’entendre el canvi de posició d’Esquerra i ha volgut assenyalar al conseller Fernández: “ens ha decebut a tots els ciutadans de Sabadell que pensàvem que tenir un conseller de Territori de Sabadell seria una garantia per aturar el Quart Cinturó, però malauradament Juli Fernández s’ha empassat les seves paraules a la primera de canvi.” Així, ha admès que tot i sent conscients que aquest canvi de posició no implica que el Quart cinturó es comenci a construir la setmana vinent, és la demostració que el Govern no té un projecte propi pel futur de Catalunya, i és contenta amb propostes dels anys 60. “Les mobilitzacions de la setmana passada van ser un avís important per qui el volgués escoltar. Els catalans i catalanes ara mateix estan preocupats per la seva sanitat i l’educació, o el que els costa la inflació. I, per tant, els pressupostos s’han de centrar a respondre a aquests reptes, com fa el nostre acord,” ha conclòs el portaveu i ha demanat al PSC que deixi de marejar la perdiu, però també ha emplaçat el Govern a posar-se les piles per superar el bloqueig.


Catalunya en Comú /