Redacció •  Catalunya •  29/12/2022

CNT Sabadell rebutja l’acord del conveni de neteja signat entre CCOO i la UGT

El passat 15 de desembre els sindicats de CCOO, UGT i la patronal del sector de la neteja van arribar a un acord a la negociació del conveni de Neteja d’edificis i locals de Catalunya.

CNT Sabadell rebutja l’acord del conveni de neteja signat entre CCOO i la UGT

Després de mesos de negociació, la patronal i els sindicats representatius han arribat a un acord que segons CNT no suposarà millores en les condicions laborals als i les treballadores de la neteja.

Segons un escrit presentat, l’acord gira en 3 premisses.

Sous: S’ha pactat un increment de sou de l’1’5% a partir de desembre d’aquest any i pujades d’un 3,5%  al 2023 2,5% al 2024 i un 3,5% al 2025.

Contractació: Regulació del contracte fix discontinu per evitar la fraudulència a la contractació.

Millores socials. Reducció de la jornada màxima a 1800 hores i a 1792 hores el 2025.

Fonts jurídiques de CNT Sabadell asseguren que els pactes als quals s’han arribat són del tot insuficients per a posar fi a la precarietat del sector.

La pujada no retroactiva de l’1’5% del 2022 i les pujades successives fins al 3,25% el 2025 és pràcticament una congelació salarial si ho comparem amb l’increment del cost de la vida actual (quasi el 8%) i les futures pujades successives.

El pacte no contempla un dels pitjors mals endèmics del sector de la neteja que és l’abús de la contractació parcial que fan les empreses, que permet tenir un excedent de treballadores en situació de necessitat i sempre disponibles per fer unes hores a l’empresa. Traslladant el risc empresarial a unes treballadores que ja pateixen la precarització i la feminització.

El sindicat CNT considera que aquest pacte és un clar exemple de les mancances d’un sistema laboral de representació unitària que només mira pel benefici d’una part molt petita dels i les treballadores.


CNT Sabadell /