Redacció •  Catalunya •  28/06/2021

Mena: “Cal que de la reunió Sánchez-Aragonès en surti una data per la Mesa de Diàleg”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha reivindicat la Llei Integral Trans que es presentarà demà al Consell de Ministres.

Mena: “Cal que de la reunió Sánchez-Aragonès en surti una data per la Mesa de Diàleg”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat reivindicant el 28 de juny, dia de l’Orgull, com a dia de l’alliberament sexual, afectiu i de gènere en un context on malauradament es continuen vivint agressions LGTB-fòbiques i on inclús, es pot veure com algun president europeu qüestiona els seus drets. Mena ha afirmat “aquest orgull, com tots, el que està en joc és fonamentalment el dret de totes les persones a ser felices, sense haver de justificar qui són o com se senten. Perquè ser qui s’és mai hauria de ser motiu de vergonya o discriminació.”

A més, ha afegit que aquest any estarem davant un Orgull especial perquè Espanya comptarà per primera vegada amb una Llei Integral Trans que serà presentada demà. “Amb aquesta llei Espanya tornarà a situar-se en l’avantguarda mundial de la llibertat i els drets humans, perquè garantir els drets Trans i LGTBI és garantir els drets de tots” ha afirmat. En aquesta mateixa línia, el portaveu ha volgut treure pit i agrair la feina dels col·lectius, i també la del Ministeri encapçalat per Irene Montero per fer-ho possible

D’altra banda, Joan Mena també s’ha referit a la reunió que se celebrarà demà entre el president de la Generalitat i el president del Govern de l’Estat. Ha volgut celebrar que aquesta se celebri en un clima de distensió, a diferència de les trobades anteriors, i ha volgut recorda que “si volem que el diàleg funcioni s’ha de cuidar, i per tant esperem que tant el president Aragonès com el president Sánchez siguin capaços de forjar una relació institucional fonamentada en el diàleg i que sigui bona per Catalunya i per Espanya.”

En aquest mateix sentit, Mena ha destacat que la reunió de demà és una oportunitat perfecta per demostrar que la nova etapa que s’ha obert, doni fruits i sigui útil. “Per això considerem que de la reunió de demà n’han de sortir compromisos concrets basats en traduir els consensos que ja són a la societat en acció política. Per tant, cal que de la reunió Sánchez-Aragonès en surti una data per la Mesa de Diàleg”,  ha afirmat el portaveu de Catalunya en Comú.


Procés /