Redacció •  Catalunya •  28/03/2022

Mena: “Que hi hagi forces disposades a carregar-se el consens i posar en risc la protecció del català, demostra qui fa política pensant en el país i qui la fa pensant en el partit”

El portaveu de Catalunya en Comú ha puntualitzat que espera que les convivències d’aquest passat cap de setmana del Govern, hagin  servit perquè es prengui decisions per respondre a la crisi.

Mena: “Que hi hagi forces disposades a carregar-se el consens i posar en risc la protecció del català, demostra qui fa política pensant en el país i qui la fa pensant en el partit”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa ratificant el compromís de l’espai amb el pacte del passat dijous pel català, “els Comuns som gent de paraula, i quan firmem una cosa la complim.” El portaveu ha titllat l’acord per la reforma de la llei de protecció lingüístic de la setmana passada com l’exemple de com s’ha d’actuar davant l’atac al català: amb una resposta unitària des de la sobirania del Parlament.

Mena ha explicat que el que s’ha fet és actuar per respondre al requeriment judicial i desactivar-ne les conseqüències coercitives i punitives que podien afectar els centres i les seves direccions. “L’acord té un triple objectiu: blindar la immersió lingüística, evitar imposicions judicials i mantenir el consens entorn del català,” ha apuntat el portaveu. Així mateix, ha assenyalat que com s’ha defensat en els darrers mesos, “cal construir consensos que ens permetin remar totes per l’objectiu comú de protegir el català i blindar la immersió lingüística. I per això aquest ens sembla un bon acord, perquè des del consens, avança i no retrocedeix” i ha afegit “que hi hagi forces disposades a carregar-se el consens i posar en risc la protecció del català, demostra qui fa política pensant en el país i qui la fa pensant en el partit.”

El diputat ha estat clar i ha afirmat que els comuns continuaran treballant per seguir ampliant aquest consens i incloent la iniciativa parlamentària en el Pacte Nacional per la Llengua. “La reforma, tal com s’ha presentat, garanteix la continuïtat d’un model que ens ha ajudat a fer-nos sentir un sol poble i qui digui el contrari està faltant a la veritat,” ha apuntat el sabadellenc.

En un segon punt, Mena ha volgut fer una breu valoració sobre el resultat del Consell Europeu que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana. “L’esforç conjunt d’Espanya i de Portugal ha aconseguit que la UE reconegui la singularitat del mercat energètic ibèric i podrem per reduir els preus de l’electricitat que tant estan afectant les nostres ciutadanies i empreses,” ha començat apuntant el portaveu i ha afirmat que aquesta és una bona notícia que llança un missatge d’unitat ibèrica i europea. Fet aquest pas, el diputat ha instat a ser valents i ser capaços d’abaixar els preus de l’energia, “perquè la població no pot aguantar més pes a les seves esquenes. Si s’empobreix la ciutadania i no prenem mesures, és clar que tindrem una mala situació econòmica i social.”

En aquest mateix sentit, ha instat a totes les administracions a responsabilitzar-se i ha demanat a què la Generalitat comenci a posar recursos sobre la taula per respondre l’emergència actual. “Nosaltres hem fet diverses propostes que, de moment, no han obtingut resposta,” i ha afegit que espera que el retir espiritual d’aquest cap de setmana, “hagi servit perquè el Govern prengui decisions per respondre a la crisi, perquè mentrestant la ciutadania segueix esperant.”


Catalunya en Comú /