Redacción •  Catalunya •  27/05/2022

Ada Colau i Mónica García donen suport a la plataforma de Yolanda Díaz: «Sumar és un verb molt encertat, tenim una complicitat total i pot comptar amb nosaltres»

  • L’alcaldessa de Barcelona i la portaveu de Más Madrid defensen a la Clariana un model de ciutat «sostenible, saludable i amable» que posi les persones al centre.
Ada Colau i Mónica García donen suport a la plataforma de Yolanda Díaz: «Sumar és un verb molt encertat, tenim una complicitat total i pot comptar amb nosaltres»

L’alcaldessa Ada Colau i la portaveu del grup parlamentari de Más Madrid a la comunitat madrilenya, Mónica García, s’han retrobat avui a Barcelona sis mesos després del potent acte feminista que les va reunir a València, sota el títol ‘Altres polítiques’, amb la ministra de Treball i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, la vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mònica Oltra, i la diputada de Ceuta Fátima H. Hossain.

L’objectiu de la visita de la líder de Más Madrid ha estat conèixer de primera mà el model de transformació de la ciutat impulsat per Barcelona en Comú des de que va arribar a l’alcaldia el 2015. Un model més just, més verd i orgullosament divers. Juntament amb l’alcaldessa, Mónica García ha visitat aquest matí la promoció d’habitatges dotacionals de lloguer per a gent gran al carrer Ciutat de Granada i el parc Clariana de Glòries, on han ofert una roda de premsa. Al migdia tenien previst anar a la superilla de St. Antoni i a la tarda a l’escola Lavínia de Les Corts i al Konsulta’m, el servei de psicòleg municipal, ambdós al districte de Les Corts.

Colau ha saludat poder mostrar a la diputada Mónica García la plaça de les Glòries, una mostra de «la nova centralitat de la ciutat sostenible, saludable i amable que volem construir per tots els barcelonins i barcelonines i per tots els barris». L’alcaldessa ha assegurat que té molt en comú amb la portaveu de Más Madrid, a qui ha definit com «el rostre de l’esperança del canvi a Madrid, aquest altre Madrid fratern que vol cooperar amb Barcelona i que vol una política que posi les persones en el centre». Colau ha contraposat el que representa l’oposició de Más Madrid front el model neoliberal de la presidenta de la comunitat de Madrid i del seu alcalde, Isabel Díaz Ayuso y José Luis Martínez-Almeida. Així, ha desitjat que Mónica García arribi a ser presidenta de la comunitat de Madrid perquè «garanteixi polítiques saludables i que reforci els serveis públics» que el govern del PP madrileny està retallant.

L’alcaldessa ha reivindicat el model de transformació de la ciutat que està duent a terme el govern municipal «amb més inversió social que mai, reforçant serveis públics i creant-ne de nous com el dentista i el psicòleg municipals, i també amb la transformació urbana com la de Glòries: amb més verd, am menys cotxes i contaminació per a guanyar una ciutat per a la vida i per a la seva gent. I això ho volem també per a Madrid i per a totes les ciutats i pobles».

Abans de donar pas a García, l’alcaldessa ha assenyalat que el Madrid que coneix no té res a veure amb els intents de confrontació per part d’Almeida i Ayuso quan es refereixen a ella o al govern de Barcelona i ha reivindicat la ciutat feminista i cooperativa que posa les persones al centre front una Ayuso que pretén ridiculitzar el feminisme.

Per la seva part, la diputada madrilenya ha lloat que Ada Colau és «un referent de com fer bona política» i s’ha mostrat feliç de ser a Barcelona, «ciutat referent en polítiques socials valentes» i ha agraït poder «conèixer i prendre nota de les coses potents i innovadores que ha impulsat Ada Colau per a fer una ciutat més vivible i més sana i que podríem posar en marxa a Madrid». García, que s’ha reivindicat com «ambaixadora» d’un Madrid totalment oposat a la confrontació i la polèmica que representa Ayuso, n’ha destacat les polítiques d’habitatge, de mobilitat, de pacificació dels entorns escolars i el model de les superilles de Barcelona «que posen els espais públics al servei de la gent i no pas com a Madrid, que els posen al servei dels fons voltors i dels comissionistes i dels pocavergonyes».

La portaveu de Más Madrid ha mostrat enveja sana d’una alcaldessa que es preocupa per la salut de la ciutadania, que lluita contra la violència masclista i que fa política per a la transformació social i que la gent visqui millor.

Suport a la plataforma ‘Sumar’ de Yolanda Díaz

Preguntada pels periodistes sobre el seu parer respecte la plataforma ‘Sumar’ de Yolanda Díaz, l’alcaldessa ha deixat clar que «forma part del projecte que hem defensat sempre a Barcelona en Comú des de 2015 quan ens vam presentar posant els objectius, les persones, les polítiques concretes per davant de les sigles. Vam néixer com una iniciativa política que sumava molta gent que venia de moltes tradicions polítiques i moltes altres, com jo mateixa, que no veníem de cap organització política. I crec que aquesta és la política que necessitem al segle XXI: posar el model de ciutat i de país per endavant de les sigles i sumant a tothom que sigui possible. Sumar és un verb molt encertat i amb Yolanda Díaz tenim una complicitat total i pot comptar amb nosaltres per tirar endavant aquesta iniciativa tan necessària i esperançadora per l’espai progressista a tot l’estat», ha conclòs Colau.

La portaveu de Más Madrid ha afegit per la seva part que «tota la complicitat i ganes de treballar» en comú perquè «la política hauria d’anar de diàleg, d’escoltar, de sumar i de fer espais més amplis».


confluencia /  Yolanda Díaz /