Redacció •  Catalunya •  27/01/2023

Esquerra Republicana mou fitxa al Parlament per superar l’escull del PSC en l’aprovació dels pressupostos

Els republicans fan un gest de responsabilitat per intentar desencallar la situació de bloqueig.

Esquerra Republicana mou fitxa al Parlament per superar l’escull del PSC en l’aprovació dels pressupostos

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha fet un gest per apropar postures i superar l’escull que el PSC havia imposat durant les darreres setmanes a l’hora de tancar l’acord de pressupostos. Els republicans, doncs, han votat a favor en un punt d’una moció sobre la carretera B-40 al Vallès, una proposta extrapressupostària que ha suposat una condició sine qua non per aprovar els comptes de 2023.

La B-40 no representa el model que defensen els republicans, però el d’avui és un moviment emmarcat en un acte de responsabilitat que posa per davant les necessitats del país. En aquest sentit, Esquerra Republicana ha fet una crida a la resta de grups a “flexibilitzar” les seves postures per prioritzar el consens parlamentari i a no enrocar-se en el “tot o res”. “El que fem avui és moure fitxa, perquè per sobre de tot hi ha el benestar dels ciutadans i les ciutadanes”, ha assegurat el diputat republicà Ferran Estruch durant el debat al Parlament.

Esquerra Republicana reivindica l’acord que, des de fa setmanes, es va aconseguir amb sindicats, patronals i el sector cultural del país, així com la transversalitat dels comptes, que inclouen diverses mesures pactades amb formacions polítiques com els comuns, i també Junts i el PSC. Uns comptes de país que posen 3.000 milions d’euros més a disposició de la ciutadania, els pressupostos més expansius dels darrers anys.

Estruch assegura que Esquerra ha entomat aquesta moció «com una oportunitat per desencallar una eina de país. I, si això pot servir, nosaltres ho intentarem”. Per aquest motiu, Esquerra Republicana considera la votació com “un gest de bona voluntat” amb l’objectiu d’afavorir a la majoria i facilitar la creació de grans consensos de país.


ERC /