Redacció •  Catalunya •  27/01/2022

3 de febrer a les 11h: concentració davant subdelegació del Govern de Barcelona: «Derogació Real de les Reformes Laborals Ja»

3 de febrer davant la subdelegació del govern a Barcelona (Carrer Mallorca 278 amb Roger de Llúria).

3 de febrer a les 11h: concentració davant subdelegació del Govern de Barcelona: «Derogació Real de les Reformes Laborals Ja»

Recuperem els nostres drets, ja n’hi ha prou de concessions a la patronal.

La CGT de Barcelona, a l’igual que a la resta de l’Estat, ens concentrarem dijous 3 de febrer davant la subdelegació del govern a Barcelona (Carrer Mallorca 278 amb Roger de Llúria) per manifestar el nostre rebuig a la possible aprovació de l’acord de “derogació” de la No (Reforma Laboral).

L’acord del Govern amb la patronal i les cúpules de CCOO i UGT és una nova traïció a la classe treballadora per part del govern més “progressista” del país i els sindicats del règim. Més enllà de la propaganda, el cert és que el Govern incompleix les seves promeses i s’oblida del seu compromís de derogar la reforma laboral del Partit Popular. Aquesta nova reforma legitima i reforça els pilars centrals de les reformes laborals imposades pel PSOE de Zapatero primer i Mariano Rajoy després.

Lluny de millorar la qualitat de vida de les persones treballadores, les reformes laborals han «cargolat» un mercat laboral basat en la subcontractació, l’especulació i la temporalitat. El treball estable és ja gairebé una quimera i, lluny d’acabar amb l’atur, l’estabilitat laboral s’ha transmutat en períodes continus de intermitència.

Aquesta No Reforma Laboral no representa cap millora per al conjunt de la classe treballadora. Amb aquest acord:

·               No es recuperen les indemnitzacions per acomiadament ni els salaris de tramitació,

·               No es recupera l’autorització administrativa dels acomiadaments col·lectius (ERO),

·               Es manté la flexibilitat per als acomiadaments objectius,

·               No es recupera la prioritat del conveni sectorial sobre el d’empresa, excepte en la qüestió salarial. Es recupera parcialment la ultraactivitat dels convenis, però això no implica mantenir el poder adquisitiu de la majoria de la classe treballadora, perquè ara per ara només el 14% de les persones treballadores estan incloses en convenis amb clàusula de revisió salarial de l’IPC, a diferència de l’any 2008, on  n’hi havia un 70% de les persones assalariades. Aquesta «no reforma»

·               Continua permetent que l’empresa pugui efectuar unilateralment modificacions substancials de les condicions laborals

·               No, no, no…

Es tracta d’una il·lusió considerar que és possible millorar les condicions laborals permetent que la patronal tingui dret a veto en la legislació laboral. El famós «consens social» significa renunciar a establir una legislació clarament favorable cap a la classe treballadora. En un context de crisis econòmica i ecològica com l’actual, impulsar una legislació valenta a favor de la classe treballadora i que redueixi el poder empresarial, és el mínim que podem exigir a un govern que s’autoanomena progressista.

Contra la precarietat laboral i l’atur.
Derogació Real de les Reformes Laborals Ja!!!

              Barcelona a 27 de gener de 2021.


reformas laborales /