Redacció •  Catalunya •  26/10/2021

Aina Vidal, al PSOE: “No és honest canviar les regles del joc a l’últim minut per afavorir només a la patronal”

Gerardo Pisarello celebra “el camí irreversible” que obre Llei Estatal d’Habitatge, una norma que “estableix les bases per a canvis que fins fa poc eren impensables”.

Aina Vidal, al PSOE: “No és honest canviar les regles del joc a l’últim minut per afavorir només a la patronal”

La portaveu d’Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común, Aina Vidal, ha recalcat aquest dimarts que “el Govern de coalició està compromès amb derogar la reforma laboral” i ha demanat al PSOE que reflexioni i deixi de mentir” utilitzant Europa per a “no dir aquí el que realment vol fer”. Vidal ha recordat que la derogació de la reforma laboral “és el primer pas per a deixar enrere la precarietat i la temporalitat del mercat laboral espanyol” i ha criticat que la ministra Nadia Calviño parli de “modernitzar”, la qual cosa no és un tecnicisme, ha dit, sinó “una rebaixa”.

“L’última reacció del PSOE només s’entén perquè està més preocupat pel lideratge de Yolanda Díaz que per la precarietat que colpeja als ciutadans i ciutadanes del nostre país”, ha afirmat Vidal, que ha qualificat les últimes declaracions dels socialistes d’ “irresponsabilitat gravíssima”. “Quan Calviño diu que treballarà per un acord equilibrat es dirigeix a la patronal, i per a això estava Fàtima Báñez. Si el PSOE i Nadia Calviño volen doblegar-se a a els seus interessos, que ho diguin”, ha sentenciat la portaveu dels Comuns, que ha insistit en la necessitat d’impulsar “un marc modern i just de relacions laborals”.

Sobre la proposta de Sánchez de portar la reforma laboral a una taula presidida per ell amb Yolanda Díaz i cinc ministres més, Vidal ha asseverat que l’important no és el qui, sinó el què. “No és honest canviar les regles de joc en l’últim minut per a afavorir exclusivament a la patronal. Necessitem escoltar a tots els actors socials i per a això hi ha la taula de diàleg social que porta en funcionament des de març”.

D’altra banda, el diputat d’En Comú Podem Gerardo Pisarello ha celebrat l’arribada al Consell de Ministres de la Llei d’Habitatge, una norma que, ha dit, “no arriba tan lluny com voldríem però col·loca les bases per a canvis que fins fa poc eren impensables”. “Mai abans s’havia parlat de controls als lloguers abusius i si això ha arribat al Consell de Ministres és gràcies als moviments socials, a organismes autonòmics i locals i al Govern de coalició”.

El també secretari primer de la Mesa del Congrés ha afirmat que “s’ha obert un camí irreversible” encara que hi haurà moltes resistències a superar: “Nosaltres ens comprometem a aconseguir les aliances que facin possible que aquesta proposició de llei no es dilati en el temps i que es blindin i no es rebaixin cap de les conquestes que s’incorporen a la llei”.


En Comú Podem /