Redacción •  Catalunya •  20/08/2020

En Comú Podem reclama al PP un Pla de Xoc per a la Reconstrucció de Badalona que no arriba després de 100 dies de govern

Segons els comuns, el PP ha governat més dies la crisi de la Covid 19, en fase de desescalada, i sense cap Pla que doni resposta a les necessitats bàsiques de la ciutadania.

En Comú Podem reclama al PP un Pla de Xoc per a la Reconstrucció de  Badalona que no arriba després de 100 dies de govern

Avui, dijous 20 d’agost, es compleixen 100 dies de govern del PP a Badalona. En Comú Podem valora que les mesures aplicades fins ara han estat iniciades pel govern d’esquerres anterior, o centrades en el màrqueting polític, però en cap cas s’han esforçat en proposar cap Pla de Xoc per a la Reconstrucció de Badalona que doni resposta a les necessitats de la ciutadania. El nou govern local ha gestionat més dies de crisi que el govern anterior, que sumava 64 dies des de l’inici de l’estat d’alarma. A més, van iniciar el govern en fase de desescalada, quan els ajuntaments van començar a treballar pactes de ciutat per a la reconstrucció dels seus municipis.

La Presidenta del Grup Municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, va presentar el 4 de maig un decàleg amb propostes per un nou govern que incloïen un Pla de Xoc, a través d’un pacte de ciutat per reconstruir Badalona pels drets socials, la salut, la transició ecològica, l’economia, l’educació i la cultura. Després de 100 dies de govern el PP no ha avançat res en aquest sentit.

Per En Comú Podem, la sortida de la crisi des dels ajuntaments s’ha de fer prioritzant els drets socials davant l’augment de la pobresa i la pèrdua de recursos econòmics d’una gran part de la ciutadania. Aquesta pandèmia ha afectat molts sectors econòmics i socials diferents, per això la seva proposta de Pla de Xoc inclou una aposta pels drets socials, la salut, la transició ecològica, l’economia l’educació i la cultura. De moment, el PP només ha fet un tímid gest per les persones autònomes, gràcies a una oposició política responsable i constructiva, sense fer-se al càrrec de la gran crisi que malauradament pot seguir en els propers mesos i anys. En aquest sentit, no han creat espais de treball amb tots els grups polítics per arribar a un pacte de ciutat per un Pla de Xoc transversal, ni tan sols han presentat mesures pròpies.

En Comú Podem denuncia que durant el mes d’agost el PP ha tancat el Banc d’Aliments Municipal que s’havia obert per la pandèmia i ha endarrerit el pagament dels tiquets per alimentació als Mercats Municipals, agreujant la situació de pobresa de moltes persones a la ciutat.

Segons Llauradó, «Des de l’inici de la crisi el PP de Badalona no va presentar cap proposta de Pla de Xoc, i després de 100 dies de govern encara estem esperant». El govern del PP va demanar a tots els grups polítics propostes econòmiques per fer front a la crisi de la Covid 19. En Comú Podem va presentar una proposta de 27 mesures, i després de setmanes d’espera el PP va respondre amb només 3 mesures per aprovar al Ple Municipal, la majoria amb recursos de l’Àrea Metropolitana, sumant només 1,5 milions d’euros, quan la veïna Santa Coloma aprovava un Pacte local amb una despesa pròpia de 15 milions d’euros per a tots els àmbits; o també Barcelona, El Prat i Sant Feliu de Llobregat, Santa Perpètua, Mataró, Montcada, entre altres ajuntaments han creat el seu propi Pacte Local per a la reconstrucció dels seus municipis.

«Si el govern d’Albiol segueix pensant només en el màrqueting i la política de titulars, a Badalona ens esperen uns anys molt durs de patiment econòmic i social», conclou Aïda Llauradó.


Badalona /  Badalona En Comú Podem /  Xavier García Albiol /