Redacción •  Catalunya •  19/06/2022

Ada Colau: “Al 2023 no només sumarem sinó que multiplicarem la nostra força”

  • L’alcaldessa de Barcelona ha tancat la Jornada municipalista d’En Comú Podem amb la que l’espai ha donat el tret de sortida a les municipals de l’any vinent.
Ada Colau: “Al 2023 no només sumarem sinó que multiplicarem la nostra força”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat aquest matí un missatge de cara a les municipals de l’any vinent: “Al 2023 no només sumarem sinó que multiplicarem la nostra força”. Ho ha fet des de la Jornada municipalista d’En Comú Podem celebrada aquest matí al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. La trobada, que portava per títol Sumar per guanyar, ha aplegat més de 500 persones, entre elles més de 300 regidors i regidores de tota Catalunya i els 16 alcaldes i alcaldesses d’En Comú Podem.

Colau ha començat la seva intervenció reivindicant i reclamant competències i poder de decisió en la governança en l’àmbit català, estatal, europeu i mundial, dels municipis. “Cal una segona descentralització cap als municipis que els doti de més recursos per afrontar tots els reptes que tenim al davant”, ha dit. Així mateix, ha afirmat que tot i els que han intentat esborrar del mapa polític als comuns amb denúncies, atacs i fake news, a Barcelona es revalidarà l’alcaldia i es continuarà treballant pel model de ciutat pel que sempre s’ha lluitat. “I no només a Barcelona, a molts municipis revalidarem les alcaldies i els governs. I tindrem més candidatures per tot el territori de Catalunya”, ha afegit.

Finalment, també ha volgut enviar un missatge en clau estatal, lloant el lideratge de Yolanda Díaz afirmant que amb la suma de la força municipalista i la il·lusió del projecte que impulsarà la ministra de Treball “no només sumarem sinó que multiplicarem la nostra força”. En aquesta lògica, li ha enviat un missatge a Díaz: “aquí tens centenars de regidors i alcaldes disposats a sumar al teu projecte per transformar la vida de la gent amb polítiques que millorin la vida de la gent, amb diàleg, sense soroll ni crispació”. “El 2023 sumem per a guanyar-ho tot, per tornar a guanyar, per ser més. Tenim motius per a l’optimisme”, ha conclòs Colau, arrencant els aplaudiments del públic.

L’acte central de la Jornada municipalista l’havia obert la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, que ha iniciat la seva intervenció posant en valor el municipalisme i criticant aquells que ho titllen de petita política. “Per nosaltres no hi ha res més gran que la capacitat d’estar atents i atentes a cada reivindicació dels nostres veïns i veïnes, a la cura dels nostres pobles i ciutats amb la seguretat que cada canvi que fem pot marcar un punt d’inflexió entre la convivència en comunitat o el campi qui pugui”, ha afirmat.

La també coordinadora de Catalunya en Comú -juntament amb Ada Colau i Candela López-, ha enviat també un missatge a ERC i PSC afirmant que aquells que creuen que és possible canviar el vell bipartidisme entre blaus i vermells per un nou bipartidisme entre grocs i vermells, s’equivoquen. “Catalunya està farta de veure com els polítics es barallen en públic per després pactar les cadires, per després pactar uns Jocs d’Hivern, per després pactar l’ampliació de l’aeroport o per després rescatar un conseller d’Educació que hauria d’haver dimitit ja fa molt temps”, ha assenyalat. Albiach ha acabat apuntant que les municipals del 2023 aniran de dues coses: “o de tornar al vell bipartidisme o d’aixecar les bases de la transformació verda, democràtica i ciutadana que ben aviat es portarà a la Generalitat i a la Presidència d’Espanya amb Yolanda Díaz”.

A més de Colau i Albiach, a l’acte han intervingut diferents alcaldes, alcaldesses i alcaldables dels comuns, que han apuntat els reptes que encara l’espai de cara als comicis de la propera primavera. Així mateix, també s’ha rebut el suport de la ministra de Treball, Yolanda Díaz; la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra; i el ministre de Consum, Alberto Garzón, que han participat en la Jornada en format vídeo.


Barcelona /