Redacció •  Catalunya •  18/07/2023

Aina Vidal: “A partir del 23 de juliol acabarem amb les hores extres no pagades”

  • La cap de llista anuncia que SUMAR – En Comú Podem acabarà amb “una de les injustícies més grans del món del treball”, així com l’establiment d’un mecanisme d’actualització automàtica de l’SMI i la reducció de la jornada laboral.
Aina Vidal: “A partir del 23 de juliol acabarem amb les hores extres no pagades”

La candidata de SUMAR – En Comú Podem, Aina Vidal, ha participat avui a l’acte ‘A favor dels drets laborals’ a Sant Boi, juntament amb la número 6 de la candidatura Candela López, el diputat d’En Comú Podem al Parlament Joan Carles Gallego i l’exdiputat i regidor de Sabadell Joan Mena. L’acte ha estat presentat per Marc Massoni i Mireia Domínguez. Vidal ha anunciat la fi de les hores extres no remunerades: “Ja està bé. Són una de les injustícies més grans del món del treball i, a partir del 23 de juliol, acabarem amb les hores extres no pagades”.

La cap de llista ha destacat la gran feina de Yolanda Díaz al capdavant del Ministeri de Treball, aconseguint rebaixar en mig milió el nombre d’hores extres no remunerades, tot i que l’objectiu és el d’acabar “amb els gairebé 3 milions d’hores extres que no es paguen cada setmana” a tot l’Estat. “Lluitarem perquè els treballadors no tinguin por a dir als seus caps que no treballaran gratis, que es pagaran les hores extres o , ja farà la seva feina Inspecció de Treball, que serà més forta”, ha assegurat la diputada. Sobre la mesura de SUMAR – En Comú Podem per reduir la jornada laboral i sortir una hora abans de la feina, Vidal considera que “ha arribat el moment de guanyar temps per viure millor”.

La pujada de l’SMI els últims quatre anys per part del Govern s’ha demostrat “enormement eficaç per combatre la pobresa, la desigualtat i la desigualtat”, per la qual cosa, la candidata ha llançat una nova proposta: “Establirem un mecanisme d’actualització automàtica de l’SMI referenciat al 60% del salari mitjà, per tal d’assegurar la capacitat adquisitiva dels treballadors i les treballadores”. Sobre el resultat de les properes eleccions, Vidal pensa que “són les més importants en dècades i cada dia estem més a prop de la remuntada, d’evitar que Abascal digui des del Consell de Ministres a qui i com hem d’estimar i de seguir impulsant un país a favor”.

La número 6 de la candidatura i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Candela López ha destacat que amb el Govern de coalició s’ha arribat al màxim històric d’afiliació a la Seguretat Social i ha remarcat que aquestes eleccions són l’oportunitat per “aixecar un nou model de país basat en la planificació ecològica, en treballar menys per ser més feliços i d’un país amb esperança”. L’exalcaldessa de Castelldefels que els comicis del 23 de juliol “van de la lluita per la dignitat, de garantir una vida digna per a les majories socials i construir un futur millor per a totes”. I d’això, la garantia és, per López, SUMAR – En Comú Podem: “Som els que hem demostrat ser capaços de convertir els impossibles en probables, i els probables en fets”.

Per la seva banda, el diputat al Parlament Joan Carles Gallego, ha posat èmfasi en com les condicions de treball determinen la posició social i que, per tant, l’espai polític “ha de posar el treball en el centre de l’aposta política”. El diputat ha citat l’historiador Josep Fontana: “Enlloc està escrit que el futur sigui millor. El futur sempre és estrany, però nosaltres podem condicionar si és a millor o a pitjor, i l’hem de construir amb la nostra capacitat d’organitzar-nos i fer política”. Gallego ha indicat que el món del treball està canviant: “Hem de governar el procés de trànsit a un nou model de producció perquè hi hagi feina per a tothom, però un treball que millori tant les nostres condicions de treball com també de les condicions de vida de totes”.

Finalment, l’exdiputat del Congrés i actual regidor de Sabadell, Joan Mena, ha posat el focus en què “el PP és igual que VOX, també en polítiques laborals” perquè “té al capdavant a Feijóo, que és un mentider compulsiu, com hem pogut veure avui a TVE amb les pensions”. Per a Mena, el líder del PP “desmenteix el BOE cada vegada que parla”. L’exdiputat també ha criticat durament els atacs per part de VOX a la portaveu de Feminismes i drets LGTBI de SUMAR, Elizabeth Duval: “La malaltia no és ser dona trans, la malaltia són la transfòbia i l’homofòbia”. El portaveu de Catalunya En Comú ha posat en valor la feina d’Aina Vidal al Congrés: “S’ha deixat la pell durant quatre anys al Congrés per defensar a la gent i els drets dels treballadors i les treballadores d’aquest país”.


Sumar /