Redacción •  Catalunya •  14/09/2020

Barcelona en Comú presenta una proposició per donar suport a la querella argentina que investiga a Martín Villa

Amb aquesta proposició es vol donar compliment a la declaració institucional aprovada pel Consell municipal el 2 d’octubre de 2015, la qual recollia el compromís de col·laboració amb aquelles persones que participen de l’anomenada Querella Argentina

Barcelona en Comú presenta una proposició per donar suport a la querella argentina que investiga a Martín Villa

Barcelona en Comú presenta demà a la Comissió de Presidència una proposició amb contingut de declaració institucional que dona suport a la querella argentina que investiga a Martín Villa. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Barcelona vol refermar el seu compromís amb aquestes accions judicials que tenen per objectiu lluitar contra la impunitat dels crims perpetrats durant el franquisme i determinar-ne les responsabilitats.

Amb aquesta proposició es vol donar compliment a la declaració institucional aprovada pel Consell municipal el 2 d’octubre de 2015, la qual recollia el compromís de col·laboració amb aquelles persones que participen de l’anomenada Querella Argentina, en la que s’ha citat a declarar a l’ex-ministre Rodolfo Martín Villa per delictes d’homicidi agravat en un context de crims de lesa humanitat durant la Transició espanyola.

“Hem vist com a Espanya s’està rebutjant qualsevol possibilitat d’investigació i reparació per a les víctimes del franquisme. Davant d’aquesta situació, l’única via que està trencant el mur de la impunitat és la querella davant la justícia argentina. La ciutat de Barcelona ha de traslladar un missatge de suport i agraïment cap a la justícia argentina que a través de la justícia universal ens ha de permetre avançar en el procés per la veritat, justícia i reparació dels crims del franquisme”, ha manifestat Marc Serra, regidor de Barcelona en Comú, que demà s’encarregarà de presentar la proposició a la Comissió de Presidència.

La proposició també recull que es donarà suport a la querella presentada per les germanes de Salvador Puig Antich i el mateix Ajuntament de Barcelona, després que l’Audiència Provincial de Barcelona, acollint-se a la Llei d’Amnistia, hagi arxivat recentment la querella per delicte de lesa humanitat. Així es donarà suport recorrent a totes les instàncies que sigui necessari per tal d’aconseguir el dret a la veritat, a la justícia i a la reparació.


Barcelona en Comú /  Memoria Democrática /  Querella Argentina /