Redacció •  Catalunya •  14/06/2021

Mena: “L’Espanya d’Ayuso és tan estreta, que fins i tot ha convertit al rei en traïdor a Espanya”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha afirmat que serà un error si el ministre Iceta presenta un recurs al TC per la llei dels lloguers.

Mena: “L’Espanya d’Ayuso és tan estreta, que fins i tot ha convertit al rei en traïdor a Espanya”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha valorat la manifestació d’ahir a la Plaça Colón de Madrid titllant-la de fracàs. Així ho ha fet quan ha afirmat “malgrat la campanya feta a nivell nacional per mobilitzar gent, ahir es va demostrar que les tres dretes s’obstinen a parlar d’un país que ja no representen” i ha volgut apuntar que “la majoria social no estava a Colón, la majoria social està contra la crispació i està amb el diàleg.” 

En aquest mateix sentit, el portaveu ha definit la mobilització d’ahir com una manifestació de Vox on el principal objectiu no era la crítica als indults sinó la crítica a Casado. Així mateix, les declaracions fetes per la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, posant el rei en el centre del debat dels indults resulta si més no sorprenent, venint de monàrquics i garants del constitucionalisme, ja que la signatura d’aquest és un acte constitucional, que no el fa còmplice de res que no sigui el compliment de la llei, tal com ha explicat el sabadellenc. “Perquè, vam veure que l’Espanya d’Ayuso és tan estreta, que fins i tot ha convertit al rei en traïdor a Espanya” ha conclòs Mena.

En un segon lloc, Joan Mena ha volgut referir-se a les especulacions sobre un possible recurs d’inconstitucionalitat a la llei catalana de regulació de lloguers i ha enviat un missatge al PSC “Ningú entendria que el PSC-PSOE es plantegi recórrer una llei que s’han compromès a estendre a la resta de l’Estat. L’amenaça d’Iceta i Ábalos de recórrer la llei catalana de lloguers és com un boomerang, un atac contra el compromís de regular els lloguers que ells mateixos han firmat davant de tota la ciutadania.” En aquesta mateixa línia ha afirmat que la regulació dels lloguers és una línia vermella i un compromís del govern de coalició. 

Per aquest motiu ha afirmat amb rotunditat que “El ministre Iceta cometrà un error si presenta un recurs. Té a les seves mans l’oportunitat de demostrar que el PSOE compleix amb la seva paraula, amb l’acord de govern i, més important, amb la gent” i ha volgut dirigir-se directament desitjant que “El ministre ho consulti amb el coixí aquesta nit, perquè pot ser un error catastròfic.”

Responent a les preguntes fetes, Mena ha reiterat que és l’obligació d’un Govern progressista blindar-la, i que això es podria fer si s’aprovés la llei estatal de lloguers, i ha afegit que “no pararem fins a aconseguir-la.”


Catalunya en Comú /