Redacción •  Catalunya •  12/03/2022

Signen el manifest ‘En defensa del cànon sobre la disposició de residus a Catalunya’

  • El manifest “En defensa del cànon sobre la disposició de residus a Catalunya”, demana que la nova Ley de residuos y suelos contaminados estatal no modifiqui el cànon de residus català.
Signen el manifest ‘En defensa del cànon sobre la disposició de residus a Catalunya’

Ecologistes en Acció de Catalunya s’ha afegit al manifest “En defensa del cànon sobre la disposició de residus a Catalunya”, que demana que la nova Ley de residuos y suelos contaminados estatal, a punt de ser debatuda al Senat, no modifiqui el cànon de residus català tal com s’està aplicant actualment.

Aquest cànon, a Catalunya, grava la disposició dels residus en els abocadors i la seva incineració, i fa que s’obtinguin uns ingressos que acaben revertint totalment en el cicle dels residus.

Aquesta reivindicació, escenificada públicament el divendres 4 de març, ha aconseguit un consens social i polític difícil de veure a Catalunya. El moviment ecologista, en tota la seva diversitat, s’alinea amb sindicats, cambres de comerç, ajuntaments, gremis de gestors de residus, organitzacions pageses, quatre grups del Parlament i el mateix govern de la Generalitat per intentar mantenir de manera íntegra aquest instrument que des del 2004 ha estat decisiu per a la millora progressiva de la gestió dels residus.

L’ampli espai social que ha aconseguit aquest manifest es basa en l’èxit del cànon, que ha assolit durant els seus quasi vint anys de vida l’assumpció per part de tots els actors de la necessitat que l’abocament i la incineració estiguin cada cop més penalitzats econòmicament per així incentivar la reducció, la recuperació i el reciclatge en tot el ventall de fraccions de la nostra brossa.


ecologismo /  medio ambiente /  residuos /