Redacció •  Catalunya •  12/02/2024

Janet Sanz: “Un govern progressista és un govern transparent, un govern que explica quines polítiques fa i perquè les fa”

La portaveu del grup municipal ha presentat les iniciatives de BComú a les comissions de febrer, centrades en demanar explicacions pels canvis de criteri amb opacitat en diverses polítiques de la ciutat. Sanz també ha demanat l’aplicació de la via per revocar llicències de pisos turístics: “El govern ha permès que avui hi hagi moltes llicències fermes que es podrien haver fet enrere”.

Janet Sanz: “Un govern progressista és un govern transparent, un govern que explica quines polítiques fa i perquè les fa”

La portaveu del grup municipal, Janet Sanz, ha presentat avui les iniciatives de Barcelona en Comú a les comissions municipals de febrer, destacant la preocupació pel recent desnonament de la Blanca Espinosa al Gòtic i el precedent que pot sentar en la indefensió dels llogaters vulnerables després de 8 anys de polítiques pioneres contra els desnonaments. Tal com ha explicat Sanz, “l’Ajuntament va canviar en l’últim moment el criteri sobre el compromís de pagament i la propietària llavors es va retirar”, i ha volgut destacar que “Barcelona a partir del 2015 va fer una feina sense precedents: amb la Unitat Desnonaments i el SIPHO, Barcelona va intervenir en més de 14.000 desnonaments aturant 9 de cada 10”.

Però el canvi de criteri sobre el desnonament de la Blanca Espinosa no és un cas aïllat, sinó que entronca amb un seguit de canvis de criteri pels que BComú també preguntarà a les comissions: d’una banda, es demanarà pel canvi de criteri polític en l’execució d’alguns dels pressupostos participatius, com ara la pacificació del carrer Rosselló, el carril bici de Plaça Catalunya o els ecoxamfrans a Aragó.“Has de respectar que la ciutadania ha marcat algunes prioritats i les has de prioritzar, el criteri és exclusivament polític”, ha subratllat Sanz.

D’altra banda, els comuns demanaran també pels canvis de criteri en les trobades amb l’alcalde als barris, un projecte pioner de transparència i proximitat que va iniciar l’alcaldessa Ada Colau amb un èxit absolut de participants, però que ara s’ha vist reduït fins a trobades un a un, on la ciutadania és seleccionada i les seves preguntes han de passar un filtre previ. “Si tu vols tenir una relació amb la ciutadania oberta i transparent no pots fer tot aquest procés de selecció” ha explicat Sanz, que creu que “dir que això és un procés de participació és tergiversar la participació”. “Un govern progressista és un govern transparent, un govern que explica quines polítiques fa i perquè les fa” ha conclòs la portaveu de BComú.


Barcelona en Comú /