Redacció •  Catalunya •  11/10/2022

Vilalta: “Obrim una nova etapa amb un Govern que representa el 80% de la societat catalana”

Els republicans es conjuren a “donar el millor de nosaltres mateixos perquè el país se’n surti” i apel·len a “la responsabilitat de tothom” en aquest moment de crisi socioeconòmica.

Vilalta: “Obrim una nova etapa amb un Govern que representa el 80% de la societat catalana”

«Aquesta setmana obrim una nova etapa amb un nou Govern de la Generalitat cohesionat, fort, dedicat 100% a treballar pel benestar de la ciutadania i que representa la via àmplia, el 80% de la societat catalana que defensa la fi de la repressió i que la ciutadania de Catalunya pugui decidir democràticament el seu futur col·lectiu en un referèndum d’autodeterminació”, ha posat en valor la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, en roda de premsa, l’endemà que s’anunciés, amb menys de 48 hores, els noms que s’incorporaran dimarts al Govern.

Els republicans i republicanes assumeixen, doncs, “totes les responsabilitats” en un moment complex, a nivell social i econòmic: “Nosaltres no abandonem ni dimitim de les nostres responsabilitats; donem i donarem el millor de nosaltres mateixos perquè el país se’n surti, per ajudar la gent, que espera el millor de la nostra feina; assumim aquest gran repte amb tota la responsabilitat”, ha asseverat Vilalta.

La portaveu ha volgut fer un agraïment a les set dones i homes que s’han sumat a l’executiu, posant-se al costat del president Pere Aragonès, “persones de diferents trajectòries, de diversos espais polítics”, ha descrit Vilalta; “també, una que va ser consellera del Govern de l’1 d’octubre”, ha afegit, referint-se a Meritxell Serret. Es tracta, pels republicans, d’un “Govern reforçat i que no canvia el rumb d’ajudar la ciutadania i resoldre el conflicte a través de la negociació, de ser més i tenir més complicitats”; un “Govern transversal, independentista, progressista, republicà”, ha resumit Vilalta.

També ha interpel·lat totes les forces polítiques, socials, econòmiques, cíviques i culturals amb qui els republicans afirmen compartir “la preocupació pel benestar de la ciutadania en el dia a dia, perquè s’acabi la repressió al moviment independentista i perquè la societat catalana pugui decidir lliurement el seu futur polític”; Vilalta els ha demanat “sumar esforços i posar-nos a treballar al servei del país”.

En aquest sentit, ha afegit que Esquerra Republicana confia i apel·la a “la responsabilitat de tothom en aquests moments difícils”, a “posar en valor els grans consensos i no els interessos particulars o de partit”, que “és l’actitud que falta a hores d’ara”.

I, en ser preguntada pels pressupostos del 2023, elaborats pel fins ara conseller Jaume Giró, de Junts, Vilalta ha posat de relleu que “el que fins ara era bo per implementar, entenem que segueix sent bo i, per tant, que comptarem amb la seva col·laboració” per aprovar-los al Parlament. “Hem fet bona feina i s’ha de seguir fent”, ha afegit, tot recordant que ja s’ha complert el 40% del Pla de Govern quan només ha transcorregut un terç de la legislatura. “Junts ha format part del Govern i no s’entendria que ara passessin a fer oposició frontal”, ha clos.


ERC /