Redacció •  Catalunya •  11/03/2024

BComú proposa crear la Taula de Regulació del Lloguer a Barcelona per garantir el compliment de la Llei d’Habitatge

Els comuns centraran les seves iniciatives a les comissions de març en fomentar la contractació amb perspectiva feminista o rehabilitar un miler d’habitatges més de l’eix Besòs-Maresme. El grup municipal també preguntarà per la suspensió de serveis a l’Oficina per la No Discriminació (OND).

BComú proposa crear la Taula de Regulació del Lloguer a Barcelona per garantir el compliment de la Llei d’Habitatge

Atesa l’entrada en vigor a Catalunya de la Llei d’Habitatge aquest dimecres 13 de març, Barcelona en Comú proposarà en Comissions la creació d’una Taula de Regulació del Lloguer que ha de vetllar pel correcte compliment de la Llei a Barcelona. Així doncs, la portaveu dels comuns, Janet Sanz, proposarà un organisme conformat pels grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana o el Sindicat de Llogateres de Catalunya, entre d’altres actors, que prepararà informes mensuals de la zona tensionada de Barcelona per fer seguiments dels nous contractes signats, l’evolució del preu de lloguer, la implementació del règim sancionador o els incompliments detectats. L’objectiu és disposar d’informació en temps real de l’aplicació de la regulació, conèixer i participar en la presa de decisions per buscar la millor opció adaptada a la ciutat amb total transparència i donar suport a la transmissió de la informació a la ciutadania, tot evitant vulneracions de la llei, desviaments d’habitatge residencial cap a lloguers de temporada i altres pràctiques lesives per la població llogatera de Barcelona.

A més, els comuns instaran al govern del PSC a invertir 322 milions d’euros en la rehabilitació de 1.000 habitatges afectats per aluminosi a l’eix Besòs-Maresme i portaran una declaració per consolidar el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la lluita contra la feminització de la pobresa i la precarietat, reforçant els programes que vetllen per la defensa dels drets laborals i l’acompanyament de les dones en situació de més precarietat, així com serveis que faciliten la conciliació com ara el canguratge municipal.

Per acabar, els comuns preguntaran pel motiu de la suspensió del servei d’assessorament jurídic a l’Oficina per la No Discriminació (OND), una suspensió que podria estar deixant desprotegides moltes veïnes a la ciutat que pateixin agressions o discriminació en aquests mesos.


Barcelona en Comú /