Redacció •  Catalunya •  08/04/2024

Els Comuns proposen transformar l’autopista C-31 en una gran avinguda metropolitana

  • El diputat de Catalunya en Comú, David Cid, considera que la Generalitat ha tirat pilotes fora en tots aquests anys i explica que els Comuns tenen la proposta inclosa al programa electoral
  • La regidora i candidata dels Comuns, Aïda Llauradó, defensa el projecte de transformació de l’autopista que va presentar fa poc menys d’un any amb Jessica Albiach, i exigeix que la Generalitat presenti un projecte executiu amb pressupost.
  • La candidata Laura Campos també ha participat al tall de l’autopista d’aquest diumenge. En la seva etapa recent d’alcaldessa va aconseguir l’aprovació del soterrament del tren al seu pas per Montcada i Reixac.
Els Comuns proposen transformar l’autopista C-31 en una gran avinguda metropolitana

Aquest diumenge els Comuns han participat al tall de l’autopista i manifestació que ha organitzat la plataforma Transformem l’Autopista, entre entitats que hi han donat suport, com la FAVB i FAMPAS. La proposta de Catalunya en Comú és transformar l’autopista C-31 en una gran via metropolitana.

En declaracions als mitjans de comunicació, el diputat al Parlament i candidat, David Cid, ha explicat que la Generalitat fins ara ha tirat pilotes fora. En aquest sentit, els Comuns tenen la proposta de transformació de l’autopista al programa electoral, una reivindicació que fa anys que defensen. Segons Cid: “Si els Comuns arribem al govern de la Generalitat treballarem per transformar la C-31 al seu pas per Badalona, i complir els compromisos adquirits amb la ciutat i amb el benestar de la gent”.

En aquest sentit, la regidora de Badalona i candidata dels Comuns al Parlament, Aïda Llauradó, també ha defensat el projecte de transformació de l’autopista que va presentar fa poc menys d’un any amb Jessica Albiach. Llauradó explica: “Volem convertir la C-31 en una gran avinguda metropolitana, tirant el mur de l’autopista, reduint la velocitat dels vehicles, incorporant transport públic i carrils bici, així com passos de vianants amb semàfors que permetin la connexió a peu entre barris, millorin els eixos comercials i les relacions veïnals que actualment estan greument mermades per aquesta barrera arquitectònica”. L’actual autopista és un dels principals focus de contaminació atmosfèrica i acústica, que genera problemes greus de salut, especialment als infants i adolescents, que estan en període de creixement, així com suposa una segregació social i urbanística, amb problemes de mobilitat, accessibilitat i d’inseguretat. Llauradó afegeix: “Fins ara, la comissió de treball creada per la Generalitat no ha servit per avançar en cap projecte concret. La Generalitat hauria d’haver presentat un projecte executiu amb pressupost, i ara volem ser nosaltres al govern per fer-ho realitat”.

La candidata Laura Campos també ha participat al tall de l’autopista d’aquest diumenge. En la seva etapa recent d’alcaldessa va aconseguir l’aprovació del soterrament del tren al seu pas per Montcada i Reixac. Ella també reivindica la transformació de la C-31 en un eix verd i vertebrador.


Badalona En Comú /