Redacció •  Catalunya •  07/10/2020

21 d’octubre: estudiants, doctorands i professores estan convocades a la vaga universitària

  • Doctorands en Lluita, SEPC, assemblees de facultat i sindicats de docents, convoquen a doctorands, estudiants i professores, el proper dimecres 21 a una vaga de comunitat universitària.
  • Critiquen «infrafinançament», manca de planificació i la fi dels contractes dels doctorands.
21 d’octubre: estudiants, doctorands i professores estan convocades a la vaga universitària

L’inici de curs acadèmic s’ha vist marcat per la crisi educativa i els efectes agreujats de la pandèmia. Durant el mes d’octubre vora de 150 doctorands perdran la beca, el seu contracte de Predoc, no serà renovat. Els doctorands són la primera peça que cau en aquest efecte dominó.

La pandèmia ha accelerat conseqüències d’una crisi educativa, provocada entre altres per infrafinançament i manca de recursos de l’educació pública. La situació dels doctorands n’és una evidència i ens dona indicis de que serà la primera de moltes vulneracions de drets. La crisi econòmica que s’augura suposarà més mesures d’austeritat, menor fiançament, retallades de beques… En general retallades al dret a l’educació que afectaran a tota la comunitat universitària.

Les institucions han oblidat el sector educatiu. Deixant per últim moment el plantejament del nou curs acadèmic. El resultat? Manca de de planificació, augment 0 dels recursos. Mateixes ràtios, mateix nombre de professorat, espais, perpetuació de l’escletxa digital, deixant el cost dels recursos tecnològics a la mà de les famílies, i sobrecarregant als docents amb un gran volum de feina.

La crisi de la COVID19 ha suposat una retallada en qualitat educativa, el model híbrid suposa una pèrdua en quant a la qualitat d’estudis. I obre la porta a una possible retallada de costos mantenint el model híbrid quan la pandèmia acabi.

El proper dia 21, estudiants, doctorands i professores s’enfronten a la crisi educativa mitjançant la vaga.


vaga /