Redacció •  Catalunya •  07/06/2024

Comuns Badalona organitza un acte per l’Europa del drets, per la pau, pel planeta, pel futur

Comuns Badalona organitza un acte per l’Europa del drets, per la pau, pel planeta, pel futur.
Amb la presència d’Aïna Vidal, Gerard Pisarello, Elena Tarifa i Aïda Llauradó Els Comuns reivindiquen una Europa que sigui punta de llança de drets i aturi l’extrema dreta.

Comuns Badalona organitza un acte per l’Europa del drets, per la pau, pel planeta, pel futur

En l’acte es va reivindicar la importància de les eleccions europees en temes tan importants que repercuteixen en els drets de les persones, com són l’economia familiar o l’habitatge, si la política europea gira cap a polítiques d’austeritat, com també, en qüestions tan vergonyoses com és el pacte de Migració i Asil, on es posen més restriccions a la llibertat i als drets humans.

Comuns reivindica l’Europa de la pau, perquè és en l’origen de la seva constitució, i perquè el diàleg i la solidaritat conformen un món més just i més humà que no les guerres i l’odi, que tan vol estendre aquesta ideologia ultradretana a tots els nivells.

Comuns reivindica el planeta i el futur, amb polítiques que conjuguen el respecte al medi ambient amb el desenvolupament econòmic i social de les persones.

Aina Vidal, número 1 de Comuns al Congrés, ha defensat les polítiques del govern progressista com a referents en matèria laboral i protecció de les persones davant les crisis, i que els Comuns – Sumar volen portar a Europa, per aprofundir en més drets a nivell comunitari en comptes de competir en precarietat laboral.

Gerardo Pisarello, diputat al Congrés, ha reivindicat que som el país on la lluita contra l’extrema dreta és molt forta, i a Europa ens juguem les polítiques que obliguen als paísos a regular drets o austeritat. Per això mobilitzar el vot progressita és clau per tenir una majoria d’esquerres, ecologista i a favor dels drets humans.

La candidata al Parlament Europeu, Elena Tarifa, ha defensat que Europa va obrir les portes a la regulació de polítiques feministes a Espanya i reivindica la pròpia creació de la Unió Europea com un avenç cap a la democràcia que, avui, torna a estar en joc.

Per últim, Aïda Llauradó, ha defensat que a Europa es decideixen polítiques claus a Badalona com fons europeus per l’habitatge públic, la rehabilitació i la inversió per paliar el canvi climàtic, així com calen recursos davant la contaminació de les platges i la pèrdua de sorra del litoral, que afecta als municipis de la costa.

Els Comuns Sumar es reivindiquen com l’única força ecologista contra les energies nuclears, en defensa d’una Europa de trens i el foment de l’energia sostenible davant partits que segueixen defensant polítiques depredadores i en defensa dels especuladors.


comuns /