Redacció •  Catalunya •  07/05/2021

En Comú Podem denuncia la precarietat dels Serveis Socials a Badalona

  • El grup municipal Badalona En Comú Podem reclama ampliar la plantilla tal i com s’havien compromès al govern d’esquerres fa més d’un any.
  • Aïda Llauradó denuncia la falta de planificació de Recursos Humans i la irresponsabilitat del PP al govern saben que finalitzava el contracte de 13 treballadors/es.
En Comú Podem denuncia la precarietat dels Serveis Socials a Badalona

Davant la denúncia dels sindicats de CCOO i CATAC sobre la situació insostenible de Serveis Socials a Badalona, ara que finalitza el contracte de 13 persones que treballaven en un contracte vinculat a la crisi de la Covid-19, En Comú Podem denuncia també la precarietat dels Serveis Socials a Badalona i reclama al govern del PP mesures urgents ja previstes en el govern d’esquerres.

Segons explica la presidenta del grup municipal d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, fa més d’un any s’havien compromès en el govern d’esquerres a fer una ampliació de plantilla de manera urgent i prioritària a Serveis Socials, amb l’acord dels sindicats. Per aquest motiu, Llauradó defensa un augment de la ratio del personal, i més després de les conseqüències socials que ha empitjorat la pobresa i desigualtats a Badalona. Aquesta situació està generant més precarietat i angoixa al personal de Serveis Socials, que es troben en una situació completament desbordant amb la marxa de 13 persones, sumat a la manca de recursos estructurals.

Així doncs, Aïda Llauradó denuncia que «el govern del PP fa un any que governa i no ha previst la necessitat de reforçar de manera estructural la plantilla de Serveis Socials, dotant-la de més recursos i amb la previsió que hi havia un volum de personal temporal que feia reforç per la pandèmia i, per tant, amb una data clara de finalització de contracte.».

Llauradó afegeix que fa més d’un any que a Serveis Socials es tenia clara la necessitat d’ampliar un mínim de 24 persones a nivell estructural i, a més, s’estaven iniciant converses amb l’Ajuntament de Barcelona, referent en inversió social, per calcular la ratio necessària de plantilla de Serveis Socials tenint en compte les dificultats i complexitat social de Badalona.

D’altra banda, a Serveis Socials i també en tot l’ajuntament el volum de personal interí és desproporcionat en volum i en anys d’incompliment, per això també cal una solució acordada.

Amb tot, En Comú Podem ha demanat reunió amb els sindicats denunciants i defensaran solucionsurgents i estructurals per la greu crisi que pateix Serveis Socials a Badalona.


Badalona En Comú Podem /