Redacció •  Catalunya •  05/04/2023

La CUP denuncia els atacs racistes i masclistes, les amenaces, les fake news i els insults rebuts per Basha Changue

Aquells que conreen l’odi i el racisme no ens atemoriran mai. L’extrema dreta no ens farà callar!

La CUP denuncia els atacs racistes i masclistes, les amenaces, les fake news i els insults rebuts per Basha Changue

Ja està en mans de SOS Racisme la campanya d’assetjament a xarxes contra la diputada i candidata per Barcelona, Basha Changue. La Diputada i alcaldable per Barcelona ha fet arribar tota la informació del cas als serveis jurídics de l’entitat perquè es puguin prendre les accions legals oportunes.

L’organització anticapitalista denuncia des de fa mesos que hi ha una campanya d’assetjament orquestrada per elements de l’extrema dreta a les xarxes socials, que aquesta campanya s’està incrementant a mesura que s’apropen les eleccions municipals i que està sent especialment violenta contra la candidata de la CUP a l’alcaldia de Barcelona, Basha Changue. Aquests assetjaments i atacs inclouen amenaces de mort, incitacions a l’odi i a les agressions físiques, comentaris racistes i masclistes, insults i tota mena de faltes de respecte. 

Missatges com: ”La mataria”, “No hi ha ningú amb cullons per fotre-li tres trets al cap…”, “Es pot deportar Basha Changue a algun país canibal”, “Hauria de marxar a Àfrica i deixar de tocar els collons”, “els negres son la pitjor raça de la humanitat”, “calentorra, “porca”, “tira cap a la selva”, “filla de puta, “bastarda”, “púrria” i les fake news creades amb titulars inventats, són alguns dels molts exemples d’aquesta situació intolerable i de la voluntat existent d’atiar l’odi per part d’alguns sectors de la societat.

El racisme segueix sent la primera causa de delictes d’odi, tant als Països Catalans com a l’estat espanyol. Tot i que en els últims anys el nombre de delictes racistes denunciats ha incrementat, la gran majoria segueixen invisibles. L’augment i la normalització del discurs racista és un indicador de com el racisme és un element clau present a tots els àmbits de la nostra societat. Aquests atacs no són casuals ni ocasionals: són institucionals, estructurals i sistemàtics, i producte d’una societat profundament patriarcal, capitalista i racista.

No podem obviar, a més, que la visceralitat i especial violència en què es donen aquests atacs i amenaces són també fruit del compromís de la candidatura i la nostra companya per erradicar els fonaments d’aquesta societat. La seva exposició pública i la seva militància generen profunda incomoditat als sectors més reaccionaris. Els atacs que està patint la Basha són, doncs, per ser una dona, negra, amb conviccions polítiques i compromís amb un projecte de ruptura com el que representa la CUP.    

Volem lluitar contra el racisme institucional, el que tanca persones als CIE, el que deporta persones i deixa sense accés a drets les persones migrades, però també el racisme de la quotidianitat, el que ens envolta cada dia. L’erradicació del racisme és imprescindible per aconseguir una societat lliure i justa i per construir el país que volem. 

Aquells que conreen l’odi i el racisme no ens atemoriran mai. L’extrema dreta no ens farà callar!


CUP /