Redacció •  Catalunya •  02/11/2021

Jess González: “No entenem que en aquesta cambra Junts, ERC i PSC s’hagin aliat per fer el mateix que està fent Ayuso a Madrid”

La diputada ha carregat contra Junts, ERC i PSC davant el previsible rebuig a la constitució de la comissió d’investigació sobre les residències.

Jess González: “No entenem que en aquesta cambra Junts, ERC i PSC s’hagin aliat per fer el mateix que està fent Ayuso a Madrid”

Aquest matí la diputada d’En Comú Podem i portaveu de la comissió de drets socials, Jess González, ha començat la seva intervenció carregant contra els partits del govern, ERC i Junts, i el PSC davant la votació que tindrà lloc demà al ple del Parlament sobre la  constitució de la comissió d’investigació sobre residències, i que previsiblement, no tirarà endavant. “Davant d’això, no entenem que en aquesta cambra Junts, ERC i PSC s’hagin aliat per fer el mateix que està fent Ayuso a Madrid”, ha afirmat contundentment la diputada.

En aquest sentit, ha recordat que van morir 9.241 avis en residències arran de la pandèmia del coronavirus. Morts que van ser en absoluta solitud i que en alguns casos van ser per desatenció. González ha puntualitzat “davant d’aquesta situació no es pot mirar cap a una altra banda. I tenim la sensació que constituir un grup d’experts és la manera que han trobat des del Govern per poder mirar cap a una altra banda”. Així ha enviat un missatge al govern i al PSC, “si haguessin escoltat més als familiars i menys els interessos de les empreses propietàries de residències, sabrien que ara mateix els familiars no donen crèdit que una comissió que ja estava constituïda en la legislatura anterior, però que va deixar la feina a mitges, ara no es pugui tornar a constituir. Una comissió que m’agradaria recordar que en el seu moment es va crear per unanimitat.”

La diputada ha reiterat el compromís d’En Comú Podem amb aquesta comissió per conèixer les explicacions dels responsables sobre el que va passar, “cap grup d’experts pot garantir el dret a la veritat, justícia i reparació que els familiars encara reclamen” ha especificat. I ha recordat que a Catalunya, la comissió parlamentària és l’única oportunitat dels familiars per rendir comptes del que havia passat, ja que la majoria de denúncies a la justícia han acabat en arxiu.

En un segon punt, el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha volgut fer una valoració sobre la cimera climàtica que s’està celebrant aquests dies a Glasgow i on l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, esdevindrà líder del C40 juntament amb Sadiq Khan, alcalde de Londres. En aquest sentit, el portaveu ha fet referència a la llei catalana del canvi climàtic i els retards i incompliments que l’han marcat, com els pressuposts de carboni, que s’havien d’aprovar abans dels 2021, i que havia de posar límit a quan pot contaminar cada sector econòmic. També ha quedat pendent l’obligació d’informar sobre la petjada de carboni a les etiquetes dels productes i la posada en marxa de dos dels tres impostos previstos a les activitats més contaminants. «El que podem afirmar és que el Govern català no està fent els deures en la qüestió climàtica, ha de passar del bla bla bla als fets” ha conclòs Cid.


En Comú Podem /