Redacció •  Catalunya •  02/05/2024

Sindicalistes de la CGT ocupen la Seu deFoment del Treball Nacional

  • Els militants han reivindicat la necessitat d’introduir millores laborals com la reducció de la jornada laboral a 30 hores.
  • L’acció també ha servit per denunciar les 722 morts en accidents laborals que es van produir al llarg del 2023.
Sindicalistes de la CGT ocupen la Seu deFoment del Treball Nacional

Avui 30 d’abril, vigilia de l’1 de maig, un centenar de militants de la CGT han entrat a la seu de Foment del Treball per denunciar la precarietat laboral i senyalar els culpables
de l’empobriment de la gent treballadora.


Els sindicalistes han entrat a l’edifici històric de la patronal catalana i han penjat les banderes roja i negra i la de Palestina als màstils del balcó principal. L’acció de denuncia ha demanat al grup patronal que deixi de banda l’immobilisme i cedeixi a les reivindicacions dels treballadors en lluita per l’augment dels salaris en consonància amb l’IPC.

Uns dels representants ha reivindicat, megàfon en ma, des del balcó principal, «estem fartes de deixar-nos la pell al treball, de treballar 40h setmanals per no poder arribar a final de mes
ni poder-nos pagar un lloguer digne».


Tmbé han denunciat les 722 morts en accident laboral l’any 2023 i la necessitat de la reducció de la jornada laboral a 30h. «Fa molts anys que vam aconseguir la jornada de 40h, ara que la tècnologia, la digitalització i els mitjans productiu  han avançat, és el moment de posar sobre la taula la reducció de la jornada laboral sense reducció salarial a tots els centres de treball» han reivindicat.


Un cop acabada l’acció, els manifestants han abandonat la seu, sense abans recordar que «que independentment de qui governi, és el poder econòmic amb tentacles a tota la política qui realment mana». Després de deixar tot l’edifici ple d’adhesius i repartir octavetes informatives, han encés uns pots de fum vermell i negre.

L’acció ha finalitzat sense incidents i els militants de la CGT  han marxat tranquil·lament, sota l’atenta mirada de diferents patrulles dels mossos d’esquadra.


CGT Catalunya /